Annons


Annons

Vintervit jul i släktgården

Anna-Lena Lidholm tog över sin släktgård för sexton år sedan. Sedan dess är inredningen gnistrande vintervit och till jul är hemmet fyllt med grönt pynt från naturen.

Grönt från naturen. Det finns fyra kakelugnar hemma hos Anna-Lena Lidholm och alla pryds med enriskransar till jul. En marschall får ersätta brasa.

Vad betyder julen för dig?
– Det är årets höjdpunkt! Julen rymmer allt som jag gillar, från inredning och blommor till att familjen träffas och umgås.
När börjar du pynta och hur gör du?
– Jag hänger upp stjärnor och ställer fram ljusstakar och blomgrupper första advent, men börjar förbereda veckan före. Hemma hos oss hittar man inga tomtar, i stället
binder jag enriskransar och gör fint av naturmaterial.

Annons

Vi bor på landet, så det är lätt att ta en tur ut i skogen och plocka sånt som är användbart. Vår jul är grön och vit, kan man säga. Granen köper vi i grannbyn två dagar före julafton. Det är så härligt
med doften!
Vilka blommor brukar du ha?
– Vita amaryllisar, men också taklök, lummer och smågranar i vas. Jag tar små dikesgranar. Om man drar i dem så får man med rötterna. Det ser fint ut när man sätter dem i vas.

Läs också: Jul i gamla telegrafhuset

Hur bor du och var?
– Jag och min man tog över mitt barndomshem, Backgården, 2001. Det är en släktgård som min farmors föräldrar byggde 1870. Många av våra möbler har alltid funnits här. Det finns flera uthus och en ladugård, så det har sparats genom åren. Men det har gått åt mycket vit målarfärg sedan jag flyttade in!
Pyntet i granen, vitt eller?
– Ja, vitt och silver! Helst fattigmanssilver, det älskar jag. Jag har släta kulor, men en och annan extra fin som blickfång. Glittertrådar ger fint blänk vid ljusen. Ibland hänger jag upp små änglavingar och fåglar med fjäderstjärt. Jag vill gärna att det ska finnas något som skapar lite wow-effekt. ✦

Har 42 k följare på Instagram

  • Namn: Anna-Lena Lidholm. Maken Conrad och två vuxna söner.
  • Bor: På släktgård i byn Häggum söder om Skövde. Boyta ca 250 kvm.
  • Gör: Jobbar som matte- och NO-lärare. Driver Instagramkontot
    @annalenaslantliv med drygt 42 000 följare.

3 tips om du gillar min stil!

  1. Hämta pyntet
i naturen!
  2. Fattigmanssilver 
ger rätta känslan.
  3. Välj blommor i stället för tomtar.

Efterlysning: Skicka in din bild!

Har du ett rum hemma som du är extra nöjd med? Mejla en bild eller flera, tillsammans med några rader och en bild på dig själv, till [email protected] Vi kontaktar dig om vi vill veta mer eller publicera dina bilder.

(0)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar