Annons


Annons

Vackert vinterbröllop med julstjärnor

Letar ni efter blommor till ert vinterbröllop? Då kanske julstjärnor kan vara ett alternativ. De är vackra, lättskötta och finns i många olika färger.

julstjarnor-brollop

Blommor skapar romantik, höjer känslan och ger ett vackert visuellt intryck på ett bröllop. Under vintern kan utbudet vara något begränsat – men det finns några riktiga guldkorn.

En av dessa är julstjärnan som finns i flera utföranden och nyanser och som gör sig otroligt vacker till bröllopsfesten.

Annons

Här har vi samlat inspiration till bordsdekorationen, bröllopstårtan och brudbuketten från Blomsterfrämjandet.

Bordsdekoration

bordsdekoration julstjarna 1

Såväl bord som stolar kan dekoreras på många olika sätt för att ge gästerna ett varmt välkomnande. Att använda sig av julstjärnor som snittblommor passar utmärkt. Med sina olika färger och former kan julstjärnan användas på flera olika sätt, helt beroende på vilket tema ni har valt till ert bröllop.

bordsdekoration vinterbrollop

Det avlånga blomsterarrangemanget är särskilt lämpligt för långa bankettbord. På bilden är vita, rosé- och rosafärgade julstjärnor placerade på en förlängd bricka kombinerade med rosor, krysantemum och vinterbär (Skimmia) på en bädd av brudslöja.

Tips! Att dekorera och smycka stolarna höjer känslan ytterligare på bröllopet. För att hålla de färgstarka högbladen fina står stjälkarna i vattenfyllda glasrör som är fästa i den inlindade ringen av korrugerad tråd.

Brudbuketten

brudbukett julstjarna

Många brudar ser brudbuketten som en av de viktigaste tillbehören för bröllopet. Oavsett vilken tid på året bröllopet äger rum är vita, grädd- och pastellfärgade blommor de mest populära att ha i en brudbukett. De utstrålar romantik och är harmoniska färger till den vita brudklänningen.

brollopsbukett julstjarna

Kombinera brudslöja, prärieklocka i mjukt rosa och vita rosor för en glamorös bukett.

Tips! Julstjärnor kan ha lång livslängd om du sköter dem på rätt sätt. Snitta stjälkarna och doppa omedelbart i 60° C vatten i cirka fem sekunder för att därefter byta till kallt vatten. Då håller de sig fina i upp till två veckor.

Bröllopstårtan

brollopstarta dekoration

Ett av bröllopets mest fotograferade tillfällen är när bröllopstårtan skärs upp. Därför är tårtans utseende lika viktig som smaken. En av de nuvarande trenderna för bröllopstårtor är att garnera med äkta blommor som matchar bröllopets övriga blomsterarrangemang.

Tips! Princettia är en speciell sorts julstjärna som finns tillgänglig i en särskilt mjuk nyans av rosé och en ljus, vit ton som passar perfekt för detta ändamål.

(59)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar