Annons


Annons

Victoria Skoglund: Så firar jag jul!

Det nya växthuset gör att hon längtar till jul för första gången på många år. Victoria Skoglund är ingen stor julfirare, men i år ska hon pynta. Mest med blommor och barr.

Personlig stil. ”Lamporna är en mix från Paris och Lagerhaus samt en vanlig glödlampa i sladd” skriver Victoria Skoglund på Instagram. Köket kommer från Kvänum.

Hur beskriver du din stil?
– Jag väljer från hjärtat och skulle nog säga att jag gillar jordnära nordisk exotism.
Hur pyntar du i jul?
– Egentligen är jag ingen stor julfirare, men i år när jag för första gången har ett eget växthus hemma så ser jag fram emot att ordna både julmiddag och nyår där.

Annons

Vacker vy. Victoria Skoglunds växthus kommer från Sweden Green House.

– Det är uppvärmt så kaminen kommer att vara tänd. Jag har gjutna planteringslådor på golvet, som har varit fulla med tomatplantor, och där tänker jag sätta purpurfärgade julrosor i en matta av barrväxter. På bordet blir det vita hyacinter, antingen samlade på ett fat eller var för sig i hyacintvaser. Utanför ska jag ha två eldkorgar och granris på marken.

Läs också: Det gör Pernilla Wahlgren i jul

Gillar det enkla. ”Jag måste ha en vanlig svensk gran för doftens skull” säger Victoria. Över matbordet i sitt växthus hänger hon pappersstjärnor och i köket papperspynt. Stjärna, Ebba Slim, ø 80 cm, 469 kr, Watt & Veke. Pynt, 77 kr, Broste Copenhagen.

Har du någon julgran?
– Nej, inte inomhus. Däremot har jag olika barrväxter i svarta lerkrukor i ett hörn av växthuset. Jag måste nog ha en vanlig svensk gran också, för doftens skull. Granen får vara som den är, utan pynt. Tidigare år har jag klätt den med avklippta aprikosa och röda nejlikor i järntråd i granen, det är fint även när de torkar. Ett bra tips! ✦

  • Namn: Victoria Skoglund.
  • Bor: I hus med ett 24 kvadratmeter stort växthus från Sweden Green House.
  • Aktuell: Trädgårdsmästare som driver Zetas trädgård i Huddinge. Har gett ut tre böcker, senast Min trädgård vid sjön. Följ Victorias jul på hennes blogg på zetas.se och på Instagram @victoriaskoglund.

Lyser upp. Utanför växthuset har Victoria två eldkorgar, 3 200 kr, Zetas.

(5)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar