Annons


Annons

Varning! Förvara inte dessa saker i badrummet

Många saker som vi använder i badrummet mår inte särskilt bra av att förvaras där. Det kan tvärtom vara direkt skadligt. Här är 7 vanliga exempel.

Förvara inte fler handdukar än nödvändigt i badrummet. Foto: Shutterstock

Förvara inte fler handdukar än nödvändigt i badrummet. Foto: Shutterstock

Här är 7 saker du INTE ska förvara i badrummet:

1. Handdukar

Eftersom badrum är en av de vanligaste platserna i ditt hem där mögel växer – och badlakan är extra känsliga för mögeltillväxt – bör du hålla dina handdukar långt därifrån. Hallen eller garderoben är ett mycket bättre alternativ.

Annons

Läs även: Så ofta ska du tvätta dina handdukar

2. Smink

Smink bör som tumregel alltid förvaras i rumstemperatur, vilket innebär att den ständigt föränderliga temperaturen i ett badrum inte är lämplig alls om du vill ha ett smink som håller sin kvalitet.

3. Nagellack

Om du vill förlänga den förväntade livslängden på dina lack ska du inte ställa dem i badrummet där temperaturen alltid förändras. Placera dem i stället i rumstemperatur – och alltså INTE heller i kylskåpet.

Läs också: 12 smarta saker du kan använda nagellack till

4. Läkemedel

Alla olika typer av mediciner bör ställas långt borta från fukt och värme. Detta eftersom läkemedlen faktiskt kan förlora sin verkan om de inte ligger på en sval och torr plats.

5. Smycken

Du kanske förvarar både dina halsband, örhängen och ringar i badrumsskåpet, men där bör du absolut inte lägga dem när du inte har dem på dig. Den fuktiga miljön kan påskynda oxidationsprocessen och orsaka fula fläckar. En sval och torr plats är alltid bäst.

6. Oanvända rakhyvlar

Förstör inte rakbladen på dina hyvlar innan du ens börjat använda dem. Lägg alla oanvända hyvlar utanför badrummet för att undvika ånga och fukt. Annars är risken att de rostar i förtid.

7. Elektronik

Gillar du att lyssna på musik medan du badar eller duschar? Skippa ändå din mobil eller radio. Hög luftfuktighet gör dessa produkter sårbara för skador. Använd i stället en apparat speciellt framtagen för badrum.

Läs även: 6 sätt att fixa till badrummet utan att renovera

Ställ in blommor i badrummet. Foto: Shutterstock

Ställ in blommor i badrummet. Foto: Shutterstock

Text: Margaretha Malmgren på Allas.se

(59)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar