Träna med gummiband – alla övningar du behöver

Gummiband – eller minibands – är otroligt lättanvända som styrketräningsredskap. Med våra gummiband kan du träna i stort sett hela kroppen och de fungerar även till stretching och rehabilitering.

Annons från Drömhem & Trädgård shop

Gummibanden är ett mångsidigt träningsredskap.

Gummibanden fungerar lika bra på över- och underkroppen och levereras i trepack med olika motstånd, så oavsett hur mycket du tränat tidigare finns ett band som passar dig. De olika motstånden ger dig också goda utvecklingsmöjligheter och kan ta din träning till nästa nivå. Du kan alltså träna nästan hela kroppen – eller rehabilitera den – med bara tre små gummiband som inte tar någon plats alls i hemmet.

Våra gummiband – även kallade minibands – kommer i tre olika färger som alla har olika motstånd.

Gummibanden levereras i tre olika färger och med olika motstånd.

De bästa övningarna med gummiband

I videon nedan visar träningsinstruktör Josefin ”Smulan” Liljegren sin favoritträning med gummibanden. Om du är intresserad av att göra hela hennes cirkelträningsprogram så finns detta kit i vår shop.

1. Träna ben, rumpa och core med gummiband

”Smulan” tränar både ben och rumpa med en enkel övning som bara tar en minut.

Du sätter gummibandet runt dina vader och sidosteg med djupa nedgångar. Förutom att vara effektiv träning av underkroppen så aktiverar det även rumpan om du ska träna benen med mer motstånd senare.

2. Träna rygg och baksida axel med gummiband

Modellen fäster gummibanden, även kallade minibands, runt fötterna medan hon sitter ned, och för armbågen mot ryggen.

Bild: IBL Bildbyrå

Träningen på bilden ovan är en enarmsrodd, men det funkar även bra med två händer. Fäst gummibandet runt fötterna och, med rak rygg, för armbågarna bakåt med hjälp av ryggmusklerna. Pressa ihop skulderbladen och sikta med händerna mot midjan. Efter en till tre sekunder återgår du till ursprungspositionen med axlarna sänkta. Tänk på att alltid spänna magmusklerna som stöd och att använda ryggmusklerna för att röra dina armar bakåt.

3. Träna utsida lår, rumpa och höft med gummiband

Modellen ligger på sidan med gummibanden fästa runt vaderna och rör det översta benet uppåt för att träna utsida lår, rumpa och höft.

Bild: IBL Bildbyrå

Fäst dina gummiband runt vaderna med ena armbågen i mattan. Lyft benet så långt upp du orkar, likt bilden ovan, och bromsa sedan på vägen ner.

4. Träna triceps med gummiband

Modellen står upp och, lyfter armen med miniband fäst i mot himmeln för att sträcka ut triceps

Bild: IBL Bildbyrå

Håll fast ditt gummiband med ena armen underifrån (bakom ryggen) och den andra ovanifrån. Använd din triceps för att dra den övre armen från böjt läge till rak. Bromsa på vägen tillbaka.

5. Träna biceps med gummiband

Modellen står med gummibandet runt handlederna och håller armarna framför sig.

Bild: IBL Bildbyrå

Med gummibanden fast runt handlederna, håll armarna rakt framför dig och rör sedan armarna nedåt. Upprepa rörelsen.

Våra gummiband – även kallade minibands – kommer i tre olika färger som alla har olika motstånd.

Gummiband, eller minibands, tar nästan ingen plats så oavsett om du tränar hemma eller om du vill ut i naturen och träna så är det lätta att packa ned.

Läs också: Så sätter du ihop ett hemmagym – för under 500 kronor

(0)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD

Laddar