Testpanelen: Här är bästa aktivitetsarmbandet

Konsumentprogrammet Plus har testat akvitetsarmband och utsett ett märke som står ut i mängden!

Annons från Drömhem & Trädgård shop

Att ha ett aktivitetsarmband runt handleden är ett riktigt bra sätt att hålla motivationen på topp hela dagen. Produkten, som fick sitt verkliga genomslag på den svenska marknaden redan 2014 då den blev årets julklapp, mäter bland annat aktivitetsnivå, visar steg, kalorier, avstånd och sömnkvalitet.

Aktivitetsarmbandet håller motivationen på topp eftersom den som bär det hela tiden kan följa sin aktivitetsnivå och förbränning.

Bäst i test: Aktivitetsarmband

SVT:s konsumentprogram Plus tog hjälp av forskaren Mikael Mattson från Gymnastik-och Idrottshögskolan, för att testa tillförlitligheten från flera olika tillverkare. Testet utvärderade aktivitetsarmbandets kvalitet när det gällde puls, steg och kaloriförbränning.

Aktivitetsarmbanden testades på tio personer som alla fick promenera i åtta minuter, jogga i fem minuter och sitta stilla i fem minuter.

Bäst i test blev aktivitetsarmbandet från Garmin som bland annat fick beröm för sin användarvänlighet och funktionella display med information om puls, distans, hastighet och tid.

Aktivitetsarmbandet Vivofit från Garmin hälsar dig välkommen med ett personligt mål varje dag, registrerar dina framsteg och påminner om när det är dags för att röra på sig.

Vivofit berättar hur många kalorier du har förbränt, hur långt du har gått och hur mycket klockan är.

Fakta: Garmin Vivofit

  • Lär sig din aktivitetsnivå och sätter ett personligt mål för varje dag
  • Visar steg, kalorier, avstånd och registrerar hur god din sömn är
  • Kompatibel med pulsmätare för träningsaktiviteter
  • Armbandet är vattentätt och batteriet varar minst ett år
  • Spara, planera och dela dina framsteg på Garmin Connect
  • Storlek: 21 mm (bredd) x 10,5 mm (tjocklek).
  • Skärmstorlek: 2,55 x 1,0 cm
  • Vikt: 25,5 gr

Om du ska ut o jogga eller löpa under kvällstid rekommenderar vi varmt en löplampa. Lampan fästs enkelt runt arm eller fotled och gör så att du syns bättre i mörkret.

Missa inte att köpa en bra träningsjacka. Denna softshelljacka andas väl och är både vatten- och vindavstötande.

Om du vill bege dig ut och träna men löpning inte är din grej så är det bra att komma ihåg att man bränner gott om kalorier även om man bara går ut och går. Gåstavar har länge varit en favorit bland motionärer som väljer att inte löpa. Gåstavarna i vår shop har ergonomiska handtag och smarta reflexer nedtill – så att du syns om kvällarna.

Källa: Svt

Läs också: Därför bör du alltid dricka ur en glasflaska på träningen

(0)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD

Laddar