Annons


Annons

Sveriges 9 häftigaste hotell

Du behöver inte åka utomlands för att få en upplevelse utöver det vanliga. Här är nio häftiga hotell, som alla ligger i Sverige. Boka redan nu, om du vill vara säker på att få ett rum i sommar!

1. Trollstubben, Lyrestad

hotell-trollstubbe-1

hotell-trollstubbe-2

Foto: Norrqvarn

Kan det här vara barnens favorit? På Norrqvarn Hotell & Konferens kan ni bo i en trollstubbe, precis som en äkta trollfamilj. Nedanför kullen med trollstubbar finns Barnens Minikanal, en miniatyr av Göta kanal. Där ligger även lekbåten Vigdis och Professor Gullströms lilla hus.

2. Ishotellet i Jukkasjärvi

hotell-ishotellet-1

Annons

Ett av världens största hotell av snö och is. Om du har besökt ishotellet en gång tidigare kommer du troligtvis inte att känna igen dig om du åker dit igen. Hotellets arkitektur ändras nämligen varje år eftersom det smälter bort när våren nalkas. På grund av sitt känsliga material existerar hotellet enbart mellan december och april.

3. Sala Silvergruva

hotell-sala-silvergruva-1

hotell-sala-silvergruva-2

Foto: Pappilabild, Sala Silvergruva

Inget för den klaustrofobiska! Här bor du i ett rum 155 meter under jord med enbart grottväggarna som sällskap. För att ta sig ner i rummet behöver man få hjälp av en guide – samma sak på vägen upp. Kommunikationen sker via en kommunikationsradio då mobiltelefoner inte fungerar så långt ner under jord. Skulle du våga?

4. Jumbostay Arlanda

hotell-jumbostay-1

hotell-jumbostay-2

Foto: Lioba Schneider, Jumbostay

Bo i en äkta jumbojet på marken! Här kan du välja att sova över i sviten med panoramavy över flygplatsen eller i något av de mindre rummen längre bak i flygplanet. Ska du vidare till Arlanda efter din nattvistelse åker du kostnadsfritt med flygbussen som tar cirka 6 minuter till flygplatsen. Kanske något för flygentusiasten?

5. Hotell Utter Inn, Västerås

hotell-utter-inn-1

I Västerås skärgård ligger Hotell Utter Inn, en 25 kvadratmeter stor flytbrygga med sovrum under tre meter under vattenytan. Blir du nyfiken på hur fiskelivet ter sig finns det fyra panoramafönster åt vardera väderstreck att titta ut genom.

6. The Tree Hotel, The Mirrorcube

hotell-mirrorcube-1

hotell-mirrorcube-2

Foto: Treehotel

Några meter över marken hänger en 4x4x4 meter stor spegelkub, designad för att smälta in i omgivningen. Väggarna är gjorda av reflekterande spegelglas och ger en utsikt åt alla väderstreck.

7. The Tree Hotel, The Bird’s Nest

hotell-birds-nest-1

hotell-birds-nest-2

Foto: Treehotel

Fri som en fågel? Nu har du möjlighet att bo som en i alla fall! I The Bird’s Nest sover du i ett rum där till och med fönstren är gömda av kvistar och blir en del av omgivningen. I rummet finns två separata sovrum, en dusch och en toalett.

8. The Tree Hotel, The UFO

hotell-the-ufo-1

hotell-the-ufo-2

Foto: Treehotel

The UFO föddes under tiden man arbetade med Bird’s Nest. De två är varandras motpoler, den ena är harmoniserad med sin omgivning medan den andra skiljer sig enormt. För att ta sig in i The UFO behöver du klättra upp för en infällbar trapp, allt för att känslan av att sväva ovanför marken ska kännas så äkta som möjligt.

9. The Tree Hotel, The Cabin

hotell-the-cabin-1

hotell-the-cabin-2

Foto: Treehotel

I ett kapselliknande rum sover du bland träden ovanför en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. För att komma upp till The Cabin behöver du gå via en horisontell brygga bland träden. Inget för den höjdrädda…

(42)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar