Annons


Annons

Städning är lika effektivt som träning

Visste du att städning förbränner minst lika många kalorier som att besöka gymmet? Här är 6 exempel på städjobb som är lika bra som ett träningspass.

Städning är lika effektivt som träning! Foto: Shutterstock

Städning är lika effektivt som träning! Foto: Shutterstock

6 sätt du kan bränna kalorier på att städa:

(Den beräknade kaloriåtgången avser 30 minuters aktiviteter och är uträknat för en kvinna som är cirka 170 cm lång och väger runt 65 kg. Väger du mer, förbränner du mer, väger du mindre, förbränner du också något mindre.)

1. Städa badrummet – 79 kalorier

Ge dig i kast med skrubbandet och förbränn lika många kalorier på en halvtimme som du gör på ett lika långt danspass. Inte ens i närheten så roligt, kanske, men effektivt!

Annons

Läs även: Städa badrummet med saker från skafferiet

2. Damma – 109 kalorier

Här har vi en riktig kalorislukare! På med träningskläderna, fram med dammtrasan och sträck dig efter de där ställena som aldrig får tillräckligt med uppmärksamhet under städningen!

Läs även: 10 vanliga städmissar – så undviker du dem

3. Moppa golv – 90 kalorier

Orkar du inte gå och träna i dag? Att moppa golv kanske inte är lika roligt som en zumba-timme men du förbränner lika många kalorier som under 15 minuters dansande till de latinska rytmnerna…

Läs även: Så kan du få bort bucklor i golvet

4. Dammsuga – 96 kalorier

Vem behöver en crosstrainer för att förbränna kalorier när det finns dammsugare? På en halvtimme förbränner du lika många kalorier som du gör under 10 minuter på maskinen – fler om du har mycket trappor hemma! Och du behöver inte ens lämna huset…

Läs även: 7 bästa robotdammsugarna

5. Putsa fönster – 79 kalorier

Att putsa fönster förbänner lika många kalorier som att kämpa 10 minuter i roddmaskinen. Det är ett perfekt sätt att förbränna kalorier OCH träna armarna samtidigt.

Läs även: 5 knep för skinande rena fönster

6. Städa spisen och ugnen – 79 kalorier

Den mest avskydda av alla hushållssysslor! Ändra inställning till det förhatliga jobbet och tänk på det som en kaloriförbrännare istället. Ägna dig en halvtimme åt jobbet och gläds åt resultatet OCH vetskapen att du förbränt lika många kalorier som under 10 minuter på en träningscykel.

Läs även: Trädgårdsarbete är lika bra som träning

Trädgårdsarbete är lika bra som att träna! Foto: Shutterstock

Trädgårdsarbete är lika bra som att träna! Foto: Shutterstock

Text: Malin Perlheden
Källa: Good Housekeeping

(2)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar