Spaljéfrossa! 4 växter som älskar att klättra inomhus

Spaljéer har varit trendiga i årtionden och passar till alla typer av inredning! Det är superenkelt att inreda med den stilrena detaljen; bara du väljer rätt växter till din spaljé inomhus! Här är fyra snygga växter du kan satsa på!

Annons från Drömhem & Trädgård shop

Växter som slingrar sig upp för snygga spaljéer är både dekorativa och ofta väldigt lättskötta. Den cirkelformade spaljén är bland de populäraste för inomhusbruk och passar såväl i fönsterkarm som på bord.

Om du är sugen på att testa spaljé inomhus är det viktigt att du satsar på växter som tycker om att klättra. Här listar i fyra växter som passar perfekt för spaljé inomhus. Vilken är din favorit?

Spaljéer inomhus – 4 växter som trivs

1. Klätterfikus

Klätterfikusen är frodig och snabbväxande med små, tunna pappersaktiga blad på långa rankor. Lika fin i en kruka eller ampel som den är när den klättrar på en spaljé!

2. Murgröna

Klassisk murgröna finns i många olika sorter med både helgröna och brokbladiga blad i gult eller vitt. Den snygga krukan med båge finns att köpa i vår shop!

3. Gullranka

Gullrankans blad är läderartade och har guldgula strimmor. Växten är mycket lättskött men ska stå ljust; i alltför mörka rum blir bladen helt gröna.

4. Lyktranka

Lyktrankan kallas också för ”Hjärtan på tråd” tack vare sina små hjärtformade blad. Växten trivs bäst i direkt solljus och står gärna varmt på sommarn. Under vintern däremot klarar den temperaturer ner till noll grader. Vattna sparsamt, lyktrankan ska absolut inte stå i vatten.

Fler snygga krukor i vår shop


Kruka Läckö Oscar&Clothilde
Vacker kruka från Oscar & Clothilde! Den är majestätisk formad som en krona och glaserad i svart. Krukan ger en fin och lyxig känsla till vilket rum som helst i hemmet. Krukan Läckö är gjord i glaserat porslin och bör diskas för hand.

Gå till shoppen

Mässingskruka
Tidlös kruka i solid mässing från det svenska märket Miccis House. Denna glödande vackra kruka tillför värme i inredningen och är både en tidlös klassiker och en modern och dekorativ mässingdetalj för hemmet.

Gå till shoppen

Läs också: Smarta knepet: Framhäv växterna med en svart kruka

 

(0)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD

Laddar