Annons


Annons

Se vad Britt vävde den här mattan av (snacka om återbruk!)

Fyra månader tog det innan Britt Olofsson från Ljungbyhed hade vävt klart sin minst sagt speciella matta. Och efter att ha laddat upp en bild på Facebook trodde hon inte sina ögon – reaktionerna strömmade in!

matta

Mattan är 3,5 meter lång och 90 centimeter bred. Materialåtgång: 10 gamla VHS-band.

”Visste inte att det var möjligt!”

”Coolt”

”Vad fin!”

Komplimangerna över Britts matta i Facebook-gruppen Återbruka mera haglar tätt i kommentarsfältet, och tusentals personer har gillat bilden som Britt lade ut på sin matta förra veckan.

Annons

Mattan är resultatet av ungefär fyra månaders arbete på Strögårds vävförening, där Britt går på vävstuga med en väninna två gånger i veckan. Hon har vävt många handdukar och dukar sedan hon började.

Britt tycker det är viktigt med återvinning och de gamla VHS-banden blev materialet till den populära mattan som är 3,5 meter lång och ungefär 90 centimeter bred. Plasten i banden är ju slitstark, resonerade Britt när hon lät 10 gamla filmer gå därhän.

– Man har ju ingen användning för VHS-band idag, säger hon och skrattar.

Mångårigt intresse

Intresset för att väva har den 71-åriga pensionären från Ljungbyhed haft sedan ungdomen, redan som 20-åring gick hon på vävstuga. Efter ett uppehåll på några decennier lockade en väninna med henne till vävstugan för några år sedan när Britt just blivit änka.

– Man får ju hitta på något när man är ensam, säger hon.

När mattan var klar lade hon ut en bild i Facebookgruppen, men hon hade aldrig kunnat vänta sig reaktionerna.

– Jag blev helt chockad, säger hon men tillägger att det är väldigt roligt och att hon skyndade sig att posta fler bilder på trasmattor som hon vävt.

mattor

Text: Malin Perlheden/Allers.se

(49)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar