Annons


Annons

Se alla fantastiska vinnare av Årets Trädgård

Förra sommaren vann Peter och Anita Bryngelson i Småland priset för Årets Trädgård. Trots stenig och karg jord har de skapat en underskön, blommande trädgård. Här kan du se alla vinnarna från 2005 fram till nu.

Läs mer om årets tävling och anmäl dig här >>

2005

Ingemo och Per Gylling tog hem priset för sin stora, lekfulla trädgård med vindlande gångar och fint färgstämda rabatter. Trädgården ligger i Glumslöv.

2006

Annons

I Östersund hade Eleonora och Curt Söderström byggt upp en vacker och originell trädgård med många fantasifulla gröna rum i en brant sluttning.

2007

I Simrishamn har Benny och Christina Lindström skapat en medelhavsinspirerad trädgård där aprikoser och fikon mognar tillsammans med passionsblommor och rosor.

2008

HEM0811_056_057v1

Hos Ken och Carina Schill i småländska Tranemo hittade vi en outsinlig inspirationskälla med härliga trädgårdsrum och vackra växtkombinationer i ett kärvt klimat.

2009

Trädgården hos Kristina Mandahl och Åke Axelsson i Ramlösa utstrålar en strak känsla för form och färg. Här finns många överraskande och fina detaljer.

2010

Sven Wåhlin och Eva Lindberg Wåhlin har med stor kunskap och mycket känsla förvandlat en skogsbacke till en personlig trädgård i Skokloster vid Mälaren.

2011

I Ödsmål utanför Stenungsund ligger Birgitta och Sune Olssons lilla pärla på 600 kvm. Den är skapad med mycket känsla för och kunskap om växter, färger och komposition.

2012

HEM1210A032_039v1

Anette Nilssons fantastiska köksträdgård i skånska Röstånga vann. Anette har flyttat fram positionerna för grönsaksodling. Hennes odlingar är  både vackra och produktiva.

2013

Anki och Lars Brandthar renoverat och utvecklat en gammal trädgård i Ängelholm. Trädgården har fått fina proportioner och bildar en harmonisk helhet med huset.

2014

I Löttorp på norra Öland har Anna Melander anlagt en frodig trädgård som tål blåst och inte behöver vattnas. Växterna är omsorgsfullt utvalda för att klara den tuffa miljön.

Här kan du läsa mer om prisutdelningen av Årets trädgård 2014. Där kan du också titta på filmen från prisutdelningen som delvis är filmad från ett litet flygplan.

2015

HEM1510-vinnartrdg

Christine Dufva i Gärds Köpinge har skapat en magnifik trädgård i engelsk stil. Stommen i trädgården är robusta, lättodlade perenner. Resultatet är underskönt.

2016

Peter och Anita Bryngelson har uträttat storverk i Kruppamåla på småländska höglandet. I den stenig, karga jorden, där får kan odla, har de skapat en underskön, blommande trädgård.

Här kan du se bilder från Peter och Anitas trädgård och prisutdelningen och här kan du se en video från trädgården och intervju med vinnarna.

(63)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar