Annons


Annons

Så tar du hand om dina linnesängkläder

Linnesängkläder är både snyggt och skönt att sova i. Till skillnad från många andra material blir linne både snyggare och skönare med tiden – om du sköter det rätt.

Linnepåslakanset från Hemtex, 999 kr.

Linnepåslakanset från Hemtex, 999 kr.

Under många år hade linnesängkläder ett oförtjänt dåligt rykte om sig att vara svårskötta, men på senare tid har allt fler upptäckt fördelarna och linnetrenden har verkligen exploderat.

Sängkläder i linne är lika snyggt slätmanglat som skrynkligt och dessutom är det otroligt skönt att sova i. Linne absorberar fukt och transporterar kroppsvärme bra, vilket ger en behagligt sval och lätt känsla. Och eftersom det är ett naturmaterial så blir rätt skött linne bara finare med åren.

Skötselråd för linnesängkläder

  • Tvätta i 60 grader för att få bort bakterier och dålig lukt. Vid svåra fläckar går det bra att tvätta ditt linnetyg i högre temperatur, men överstig inte 80 grader.
  • Många tillverkare rekommenderar torktumling på låga temperaturer för att behålla mjukheten och få till en snyggt skrynklig look. Ha dock i åtanke att det sliter på fibrerna, vilket kan göra att det blir svårare att få en slät struktur på tyget vid senare tillfällen – om detta är något du är ute efter.
  • Använd skonsamt tvättmedel utan blekmedel och undvik sköljmedel.
  • Tänk på att linne alltid krymper lite vid första tvätten, så om du står i butiken och velar mellan två olika mått, välj hellre den större.

Självklart fungerar skötselråden alldeles utmärkt även på dukar, gardiner och andra linnedetaljer.

Annons

Läs även: Så ofta bör du tvätta dina sängkläder

Linnepåslakanset från Himla, 1790 kr.

Linnepåslakanset från Himla, 1790 kr.

(50)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar