Annons


Annons

Så ska vi måla våra väggar 2018 – tre färgtrender

2018 ska vi måla våra väggar i mörka kulörer, jordiga toner och pigga pasteller. I alla fall enligt Alcros nya färgkollektion, ad.18.

Den nya färgkollektionen som fått namnet ad.18 har tre tydliga trender för hur vi ska färgsätta våra hem, Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset.

Läs också: Så enkelt målar du på tapet – steg för steg

– Utifrån en gedigen research inom en mängd olika områden, från mode och inredning till mat och konsthantverk, har Alcros kulörexperter identifierat tre trender som kan komma att prägla våra hem de närmaste åren. Varje trend inom ad.18 är representerad av fem olika Alcrokulörer, noggrant utvalda för att harmonisera tillsammans på väggar, tak, snickerier och möbler, säger Ylva Boon Widegren PR- och kommunikationsansvarig Alcro.

Annons

Första trenden, Lemon Crisp, är en lite djärvare variant på de vita och ljusgrå nyanserna som vi sett de senaste åren. De lite gräddiga färgerna har inspirerats av citrusfrukter och skira gröna toner.

 Vägg målad i nyansen Toddy och listen i Kalk.

En skarp kontrast till Lemon Crisp är den mörka och eleganta Dark Wood som har inspirerats av renässansmålningar, brittiska dandyn och 1970-talets Italien.

Vägg målad i Smoking, väggmålningen går i färgerna Oktan, Chicken Coop, Brownie och Blåstång.

De varma färgerna som påminner om solnedgångar i öknen har fått det talande namnet Desert Sunset. Denna trend visar på flera olika röda färgskiftningar och brunbrända nyanser.  
Vägg, sängbord och tak är målat i kulören i Old Rose Panel och lister är målade i Strand.

Vägg målad i kulören Böna, dörrpost målad i kulören Sarabi, skärmar målade i kulörerna Burnt Sienna, Old Rose och Böna.

Läs också: 5 vanliga misstag när du målar om hemma

Spana in alla nyanser i ad18 på Alcros hemsida.

FOTO: JONAS INGERSTEDT/ALCRO
STYLIST: DENNIS VALENCIA

Artikeln publicerades först på Femina.

(18)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar