Annons


Annons

Så enkelt rengör du filtret i köksfläkten – utan kladd

Att köksfläkten snabbt blir smutsig, flottig och äcklig är inte så konstigt med tanke på hur ofta vi använder den. Här är två bra metoder för att rengöra filtret!

Rengör filtret i köksfläkten enkelt, antingen med ättika eller diskmedel. Foto: IBL

Men även om det inte syns så är det en mycket bra idé att hålla fläkten ren och fräsch. Förutom att det luktar illa och att du riskerar att få äckliga droppar i maten utgör en smutsig köksfläkt faktiskt en ren brandfara. En av de vanligaste brandorsakerna i hemmet är att fett från fläkten smälter och droppar ner i kastruller som kan orsaka brand.

Läs mer: 5 tips för en snabb och enkel vårstädning

Du bör rengöra köksfläkten åtminstone ett par gånger om året, och byta ut filtret när det inte längre går att få rent. Kolfilter går inte att rengöra utan behöver bytas ut när det är alltför ofräscht. Ta med ditt gamla filter till butiken och skriv ner köksfläktens modellnummer så att du kan vara säker på att du köper rätt modell.

2 enkla sätt att rengöra filtret:

1. Gör eget rengöringsmedel med bikarbonat och ättika

Ta av filtret och koka upp vatten med bikarbonat och ättika i en stor kastrull. Lägg filtret i kastrullen och vänta några minuter. Skölj därefter med vatten och borsta av smutsen med en svamp. Låt torka.

2. Låt diskmaskinen sköta jobbet

Lägg filtret i diskhon med diskmedel och vatten. Låt det verka över natten och kör det därefter i diskmaskinen.

Annons

Källor: Expresen, Vi i villa, Sköna hem
Av: Malin Perlheden/Allers.se

Läs också: 8 saker hemma vi borde städa – men ofta hoppar över

(28)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar