Annons


Annons

Så rengör du dina bestick med bikarbonat

Glöm kemikalier och konstiga putsmedel. Det bästa du kan använda för att rengöra bestick som missfärgats är faktiskt bikarbonat. Så här får du dina knivar, gafflar och skedar att se splitternya ut igen!

Rengöra bestick med bikarbonat

Att knivar, gafflar och skedar tar stryk är kanske inte så konstigt med tanke på att vi använder besticken i princip varje dag. Men oavsett om du har lagt ut tusentals kronor på din vardagsservis, eller om du har fyndat på loppis så är det så frustrerande att se besticken missfärgas. Och hur mycket man än skrubbar och putsar så vill de envisa fläckarna aldrig ge med sig.

Annons

Men det finns en enkel lösning på problemet – och den finns mitt framför näsan på dig bara du öppnar skafferidörren! Lösningen stavas bikarbonat och allt du behöver är lite av det vita pulvret och lite vatten. Följ den enkla beskrivningen här under och se fram emot bestick som ser helt nyinköpta ut!

Så rengör du bestick med bikarbonat

Häll 2 msk bikarbonat i en liten bunke och fyll på med vatten, bara så mycket att det precis täcker pulvret.

Rör om med en sked så att det bildas en pasta.

Använd en trasa som du duttar lite av bikarbonatblandningen på och putsa dina bestick. Du kommer bli förvånad hur snabbt beläggningar och fula fläckar försvinner!

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden/Allers.se
Foto: Shutterstock

(2)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar