Annons


Annons

Så lyckas du med dina midsommarbilder

Sommarens fester bjuder på många fototillfällen och när allt från maten till midsommarstången ska förevigas gäller det att veta hur man bäst får till en bra bild – oavsett väder.

Du behöver inte vara en proffsfotograf för att lyckas med dina sommarbilder. Med några enkla knep kan du få du ut det bästa ur dina motiv – oavsett om det regnar eller är solsken.

Scandinavian Photos fotoexperter delar här med sig av sina 7 bästa tips:

1. Fokusera på detaljerna

Gå nära motivet så att du kan fokusera på detaljerna. Är vädret inte det bästa? Fotografera ännu närmare, så får du inte med så mycket av bakgrunden.

Annons

01. fota-midsommar 01. fota-midsommar2

2. Fota i rätt höjd

Att fotografera blommor, picknickkorgen eller vänner på en filt i gräset är riktiga sommarklassiker. Bäst blir bilderna om du kommer ner i samma höjd som dina motiv, undvik att ta bilder uppifrån.

02. fota-hojd

3. Ta vara på vädret

Regnar det? Ingen fara, nyttja eventuella vattenpölar och skapa fina spegelreflexer. Sänk kameran till ytans nivå och lägg fokus på speglingen av motivet. Ju blötare yta desto bättre.

Hindrar en starkt lysande sol dig från att ta riktigt bra bilder? Vrid och flytta motivet så att solen kommer från sidan eller bakifrån. Det skapar mer djup i bilden och ger ett finare porträtt fritt från kisande ögon. Molnigt väder må vara trist, men det ger det bästa fotoljuset.

03. svattenreflektion

4. Fota ovanifrån

Bilder på inspirerande och god mat blir aldrig gammalt. Fota din tallrik ovanifrån, det kallas flatlay. Se hashtaggen #flatlay på Instagram för mer inspiration.

flatlay

Foto: Instagram/thepolkadotter

5. Fota i motljus

Ett tacksamt motiv är att fota fuktdropparna på ett välfyllt glas, oavsett om det gäller snaps, en drink eller vatten. Finast blir det om du fotar glaset i motljus.

06. midsommarglas

6. Variera grillbilderna

Glöden från grillen ger ett varmt och härligt ljus – särskilt om himlen är mörk. Runt grillen fungerar det att fota både underifrån och ovanifrån.

07. grilla2

7. Stabilisera

Känner du dig ostadig i handen framåt småtimmarna fungerar ett tomt glas som stativ. Genom att koppla i hörlurarna kan du använda volymknappen för att ta bild.

08. mobil

Källa och foto: Scandinavian Photo

(48)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar