Annons


Annons

Så löser du 4 situationer hemma med en skvätt mjölk

Vi har alla hört att mjölk är nyttigt för kroppen – men visste du att det också är användbart i hemmet? Här är fyra tips som du förmodligen aldrig tänkt på.

Ta bort fläckar med mjölk

Mjölk innehåller bra ämnen som kalcium och D-vitamin men är inte bara gott att dricka – det fungerar till mycket annat också! Här är fyra lite oväntade tips på hur du kan använda den sista mjölkskvätten i paketet.

4 smarta saker du kan göra med mjölk

1. Använd som växtnäring

Spä ut mjölken med lite vatten och spreja försiktigt lite av blandningen mot krukväxternas rötter. Mjölken ger växterna protein och socker som är viktiga för att de ska växa och frodas.

Annons

Läs också: Så här enkelt blir du av med dålig lukt i köket – utan kemikalier

2. Ta bort fläckar

När man färgar håret eller kläder hemma, är risken stor att det blir fläckar på huden. Doppa en bomullstuss i lite mjölk och gnugga bort fläcken.

3. Lindra solbränna

Hör du till dem som lätt glömmer bort solkrämen en solig dag på stranden? Tappa upp ljummet vatten i badkaret och häll i ett glas mjölk. Mjölken hjälper till att lindra solbrännan.

3. Neutralisera dålig lukt

Om köket fortfarande luktar efter gårdagens fisk du lagade till middag, koka upp mjölk tillsammans med några droppar vaniljessens så neutraliseras snart lukten.

Läs också: Därför bör du använda vinäger till att städa de här ytorna hemma

Källa: Good housekeeping
Text: Minna Wallen Widung/Allers.se
Foto: Shutterstock

(16)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar