Annons


Annons

Så laserar du utomhusgolvet – steg för steg

Om du vill att utomhusgolvet håller sig fint länge samtidigt som det behåller sin naturliga träkänsla, är lasering något för dig. Men innan du sätter igång finns det några saker som du bör ha i åtanke. Så här gör du, steg för steg!

Använd gärna en målardyna istället för en pensel. Foto: Shutterstock

Använd gärna en målardyna istället för en pensel. Foto: Shutterstock

Nu börjar det bli hög tid att ge uteplatsen lite omtanke och ibland räcker det inte att inreda med mysiga dynor, belysning och vackra blommor.

Trägolvet ska inte bara se inbjudande ut, det är också viktigt att det är jämnt och fint utan oangenäma stickor och flisor.

Annons

Vill du behålla den naturliga träkänslan, men ändå ge ditt uteplatsgolv ett lyft är lasyr något för dig. Den transparenta färgen behåller träets naturliga struktur och finns i flera nyanser – dessutom bidrar lasyr till att utomhusgolvet håller längre.

Lyckas med laseringen – i 3 steg:

Steg 1: Förarbete

Underarbetet är A och O för ett bra resultat och innan du sätter igång bör du ha tvättat, slipat och fått bort alla lösa partiklar från underlaget. På så vis har du skapat en bra förutsättning för en jämn och fin lasyr. Tänk också på att underlagets fuktkvot inte bör överstiga 16 procent.

Steg 2: Lasering

Stryk laseringen på en bräda i taget för att undvika överlappning. Använd en målardyna för en slät och jämn applikation och stryk på 1-2 gånger. På mer sugande material kan det krävas 2 strykningar. Antalet skikt kan påverka kulören, så stryk på lika många gånger på alla brädor.

Steg 3: Ha vädret i åtanke

Undvik att måla när det är risk för regn eller dagg 4-6 timmar efter avslutad lasering och tänk på att låta ytan torka ordentligt innan du slutbehandlar.

OBS! Häll aldrig färg eller lösning i avloppet.

Alcro_lasyrpadd

Foto: Anders Roth

Källa: Alcro Trend

(36)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar