Annons


Annons

Så julpyntar du enligt ditt stjärntecken!

Låt stjärnorna visa hur du ska julpynta! Om horoskopet har inverkan på såväl personlighet som livsval – varför skulle det inte kunna stämma in även för vår inredning?

Horoskop är ett omdebatterat ämne, men inte desto mindre spännande att läsa om – oavsett om du tror på stjärnornas inverkan eller inte.

Att stjärntecknet kan påverka hur du är som person och vad du gillar är många övertygade om och det rinner även över på inredningsstilen.

Läs också: Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

Nu när julen är på intågande skadar det knappast att slänga ett öga på vad stjärnorna har att säga om din stil. Om inte annat kan du åtminstone låta dig inspireras av de olika sätten att dekorera på, som sägs färgas av horoskopet.

Annons

Här är sättet du ska inreda på i jul – enligt ditt stjärntecken.

1. Väduren

Med sin passionerade och eldiga personlighet älskar väduren också eldiga och starka färger, så julens klassiska palett passar som handen i handsken.

Mycket röda toner, djupa nyanser och pikanta detaljer är därför något som kännetecknar vädurens inredningsstil i jul.

Foto: H&M Home

2. Oxen

Oxen är sensuell och romantisk i sin stil och därför passar lyxiga material i varma kulörer. I år är en av julens trender rosa, så att kombinera rosa toner med traditionellt rött är helt rätt för en oxe.

Foto: Åhléns

3. Tvillingarna

Tvillingen älskar att stå i centrum och därför passar uppseendeväckande inredningsdetaljer bra i jul. Stjärntecknet dras även till moderna linjer, färger och former och livfulla dekorationer.

Foto: Lagerhaus

4. Kräftan

Ett mer hemmakärt tecken får man leta efter och kräftan dras till detaljer som visar personligheten. Familjeklenoder, arvegods och möbler i varma och inbjudande färger utmärker kräftans inredningsstil i jul.

Foto: House Doctor

Läs också: Måla sovrummet enligt ditt stjärntecken

5. Lejonet

Lejonet gillar att samla saker från sina utlandsresor, så i det här tecknets hem finns ofta otippade och annorlunda juleting, långt ifrån det klassiska – uppblandat med nya favoriter.

För lejonet är detaljerna dock inte det viktigaste, huvudsaken är att dekorationerna presenteras på ett inspirerande och tjusigt sätt.

Foto: Indiska

6. Jungfrun

Jungfrun är känd för att vara ordningsam, organiserad och renlig. Därför föredrar det här tecknet ofta en minimalistisk och avskalad inredningsstil – så även under julen.

Tomtarna lyser med sin frånvaro och detaljerna är noggrant utvalda och smakfulla, med enkla, rena linjer och diskreta kulörer som smälter in i övrig inredning.

Foto: H&M Home

7. Vågen

Hantverk och kvalitet är ledorden för vågens inredningsstil och därför är klassiker och designerdetaljer ofta vanligt förekommande i det här tecknets hem – och julen är inget undantag.

Vågen föredrar ett harmoniskt hem, svala kulörer och ljusa toner, i en kombination med tidlöshet och pynt som passar in år efter år.

Foto och styling: Nina Holst/Stylizimo

8. Skorpionen

Skorpionen har ett intresse för inredning och många med tecknet ser julen som en chans att skapa en tillfällig och spännande förändring – gärna med en dramatisk twist.

Lyxiga material, former och djupa färgval hör skorpionen till.

Foto: Jotex

9. Skytten

Skyttens äventyrliga sida återspeglar sig även i inredningsstilen och julens dekorationer kan därför vara en spretig mix och mönster, som skapar en fin helhet.

Djupa, lugnande toner förknippas också ofta med det här stjärntecknet och då främst jordiga och naturnära kulörer.

Foto: Åhléns

10. Stenbocken

Stenbockens jordnära personlighet gör att det här tecknet dras till en enkel och minimalistisk julestil. Grå, blå och gröna toner passar stenbocken utmärkt och kombineras med fördel med en lagom dos rött, guld eller silver.

Foto: Ellos Home

11. Vattumannen

Vattumannen gillar prylar som inte bara är dekorativa, de får också gärna fylla en funktion och förenkla vardagen.

Färgskalan som föredras är ofta monokrom och ljus – tänk krispigt vitt, metaller och ljusa naturtoner.

Foto: Jotex

12. Fiskarna

Personer födda i fiskarnas tecken är ofta bohemiska själar, vilket även reflekterar stilen i hemmet.

Julen pyntas därför med avslappnande dekorationer, en salig blandning av ting, mycket levande ljus och en kreativ styling.

Foto: Indiska

Läs också: De som julpyntar tidigt är gladare

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

(130)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar