Annons


Annons

Så inreder Leila Lindholm

Leila Lindholm är bakdrottningen som gjort köksbestyren lite färggladare. Nu satsar hon på inredning med hjärtat i New England. Hemma lever hon som hon lär.

Mångsidig. Leila Lindholm är inte bara bakdrottning, nu har hon sin egen inredningsbutik också. Sänggavel, 7 995 kr, och bäddset, 1 495 kr, Welcome Home Co. Foto: David Loftus

Hur bor du?
– Jag bor i ett gammalt trähus i Mariefred, ett riktigt kråkslott av arkitekten Ragnar Östberg 1922. Det ligger vid Mälaren och har en stor fruktträdgård. För mig är det viktigt att tänka på omgivning och byggår när man inreder. Då blir det bäst.
Beskriv din inredningsstil!
– Väldigt ombonat med mycket detaljer. Klassiskt med koloniala inslag. Om jag ska nämna någon stilreferens så är det amerikansk östkust, New England, som jag inspireras av. Jag tröttnar aldrig, den håller över tid.

Annons

”Det är inte enkelt att gömma en tv, men jag har löst det” skriver Leila på Instagram. Om matkällaren skriver hon: ”Jag har äntligen lyckats flytta ut slalompjäxorna”.

Man tänker på dig som pastelldrottning, hur går det ihop med New England-stilen?
– Jag har båda sidorna och tycker att de passar fint ihop. Pastellerna är en flirt med 1940- och 1950-talen. Varje rum har sin egen karaktär, utan att för den skull kännas spretiga ihop. Till exempel har jag satt upp en orangerosa tapet från Manuel Canovas på gästtoaletten. Har man en liten yta någonstans kan det vara kul att dra på lite. Det skapar dynamik.

Gillar runda bord

Du är ju utbildad kock. Hur ser matplatsen ut hemma hos er?
– Till vardags brukar vi äta vid vårt runda köksbord. Jag är väldigt förtjust i runda bord, då kan alla vara med i samtalet. Under matplatsen har vi en sisalmatta. Det är fint att få in lite naturmaterial, som rotting, trä, växter och sten, då blir rummet mer levande.
Samlar du på något?
– Jag är en riktig sakletare och samlar på allt möjligt! Nästan så att jag skäms. Snäckor, gamla baseballbollar, biljardkulor, statyetter, fat, inredningsböcker, kokböcker … Men jag är ordningsam, så det är inte fråga om att vi vadar omkring i grejer här hemma. Runda saker som bollar lägger jag som prydnader i glasskålar.

Blanda nytt och gammalt

Vad kommer inte in hemma hos dig?
– Fejkgamla grejer med färdigköpt patina. Det är bland det värsta jag vet. Mitt tips är att blanda nytt med sådant som är gammalt på riktigt. Till exempel är det fint att kombinera ett nybyggt kök med ett gammalt serveringsskåp.
Vad händer framöver?
– Jag har nyss öppnat min egen inredningsbutik Welcome Home Co i Moodgallerian i Stockholm. Sortimentet består av möbler som fotpallar, sänggavlar, sängbord, mattor och fåtöljer, men även textilier, tapeter, vaser, krukor och andra detaljer. Det är den stil jag tycker om och har hemma. Jag jobbar verkligen med det jag brinner för. ✦

Stilmixat. Runt bordet har Leila stolar i kolonialstil, 2 300 kr, Artwood. Kylen är i retromodell, 16 495 kr, Smeg. Kanna, 489 kr, Leilas General Store.

Läs mer: Baka Leilas klimatsmarta chokladkaka

Älskar tapet. I huset i Mariefred är gästtoaletten tapetserad med färgsprakande mönstret Bengale, 1 024 kr/rulle, Manuel Canovas. Sängbordet ingår i Leilas egen kollektion, 8 995 kr, Welcome Home Co.

Är utbildad kock

  • Namn: Leila Lindholm.
  • 
Bor: I hus strax utanför Mariefred.
  • Gör: Driver varumärket Leilas General Store med sex butiker runt om i landet. Aktuell med nya inredningsbutiken Welcome Home Co i Moodgallerian i Stockholm. Är utbildad kock och har skrivit många böcker om mat och inredning. Medverkar i TV samt sänder podden Eat this tillsammans med kocken Niklas Ekstedt.
  • Instagram: @leilalindholm
  • Blogg: www.leila.se/blog
(54)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar