Annons


Annons

Så här gör du mormorsrutor

Här kommer beskrivningen på överdraget av mormorsrutor till fotpallen som vi har med på sidan 40 i Drömhem & Trädgård nr 8/2016.

 

Mormorsruta-ny

Garn: Soft cotton, Järbo garn

Virknål: 3,5

Virka 5 lm och forma till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 3 lm, 2 st i ringen, *3 lm, 3 st i ringen*, upprepa *-* totalt 3 ggr och avsl med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i starten på v.

Vänd arbetet om du vill fortsätta med samma färg. Vill du i stället byta färg så ta av garnet och fäst tråden. Börja nästa varv med en ny färg och i hörnets luftmaskbåge.

Varv 2: 3 lm, 2 st i första lm-bågen, 3 lm, 3 st i samma lm-båge (1:a hörn), * 1 lm, 3 st i nästa lm-båge, 3 lm, 3 st i samma lm-båge *, upprepa *-* totalt 3 ggr, avsluta med 1 lm och 1 sm i 3:e lm i starten på v. Vänd arbetet eller byt färg enligt instruktionerna på varv 1.

Fortsätt på detta sätt till önskad storlek. Använder du Soft cotton från Järbo garn och virknål nr 3,5 så behöver du virka 19 varv. OBS! Glöm inte att mäta på pallen så att det stämmer. Beroende på hur hårt eller löst man virkar så kan storleken skilja åt.

Fotpallen från Ikea har fått ett virkat överdrag av 5 stycken mormorsrutor som sys ihop. Fyra sidor och en överdel som sys ihop med kaststygn, sedan är det bara att dra överdraget på pallen.

 

 

Annons

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar