Annons


Annons

Så gör du ett chokladhus – steg för steg

Varför inte byta ut pepparkakshuset mot ett chokladhus i år! Man behöver inte ens göra deg, kavla och grädda, det är bara att börja montera och dekorera.

Chokladhus från Marabou av Mia Öhrn. Foto: Sara Danielsson.

Chokladhus från Marabou av Mia Öhrn. Foto: Sara Danielsson.

Du behöver:

6 chokladkakor
1 påse chokladlinser
Florsocker
Övrigt ätbart pynt som kristyr, strössel och godis

chokladhus 1

1. Husets långsidor. Ta en chokladkaka, bryt av en rad för att få den rätta längden på husväggen, och lägg den på en liten mikrosäker skärbräda. Mikra 7 sek på full effekt. Ta ut chokladkakan och känn om den börjat mjukna. Mikra i 2 sekunder till om den är hård. Skär försiktigt ut ett fönster ur chokladkakan. Stick kniven mitt i fönstret och lyft bort det. Gör samma sak med nästa chokladkaka. Lägg de två husväggarna i kylen så de stelnar.

Annons

chokladhus 2

2. Husets gavlar. Öppna en chokladkaka till och mikra som i punkt 1. Markera exakt mitt på chokladkakan. Utgå från den markeringen och skär till en sned gavel.

chokladhus 3

3. Gör nästa gavel men skär även ut en dörr på samma sätt som fönstren. Låt båda gavlarna stelna lite i kylen.

chokladhus 4

4. Ta fram en bricka/skärbräda att montera huset på. Smält ca hälften av chokladen, som blivit över, försiktigt i mikron eller över vattenbad (låt svalna så stelnar den snabbare när huset ska monteras). Spritsa/pensla en tjock sträng choklad på gavlarnas kanter och tryck fast långsidorna utanpå gavlarna. Flytta huset försiktigt till kylen och låt stelna 15 min.

chokladhus 5

5. Spritsa eller pensla smält choklad på toppen av gavlarna och långsidorna och lägg på två chokladkakor som tak. Foga ihop taknocken med choklad. Låt stelna i kylen 20 min. Ta ut huset och klipp till gelatinblad för fönsteröppningarna. Pilla in gelatinbladen i fönstret.

chokladhus

6. Dekorera huset med kristyr, chokladlinser, florsocker, strössel… Sätt lite sockervadd eller bomull i skorstenen. Sätt dörren på plats och strö lite kokosflingor runt huset som snö.

ANNONS

Fynda dina bakprylar direkt från oss

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Silikonkavel Röd
En silikonkavel gör din bakning väldigt smidig och enkel! Varken deg, karamellfärg eller degvätska fastnar i kaveln och den rullar lätt och jämnt. För bästa resultat, pudra kaveln med lite mjöl. Enkel att rengöra! Vi rekommenderar att diska kaveln för hand.

Gå till shoppen

Hopfällbart bakplåtsställ
Julbaket kräver sin plats i köket med bunkar, hushållsassistenter och plåtar överallt. Men nu har vi lösningen på platsbristen i ditt kök! Med hjälp av detta hopfällbara bakplåtsställ så kan du både jäsa och avlasta efter gräddning. Bakplåtsstället klarar av fyra plåtar på en och samma gång och viks enkelt ihop. Tack vare dess smala utformning stuvas det enkelt undan efter användning.

Gå till shoppen

Digital måttbägare
En digital måttbägare är otroligt praktisk om du ska baka eller laga mat och du vill mäta upp t ex mjöl. Bägaren rymmer en liter och mäter både mängd samt vikt. Den kan dessutom omvandla vikt till volym för t ex vatten. Genom att nollställa värdet mellan mätningarna kan man mäta varje ingrediens individuellt. Den har en tydlig display och bägaren är lätt att ta ur och sätta tillbaks. Maxvikt 3 kg.

Gå till shoppen

Förkläde
Fräscht, grönt förkläde med fint blommönster i bomull. Förklädet har en ficka framtill och band som knyts i midjan.

Gå till shoppen

Julens nya favoriter
Året Runts "Julens nya favoriter" finns äntligen ute! Kokboken bjuder på klassiska smaker i modern tappning inför årets största högtid. Boken som innehåller allt du behöver för att skapa en riktigt god jul! Julmat och julgodis Julens favoriter är 100 sidor fyllda med allt du behöver för maten och bakningen inför julens alla tillfällen. Du får recept för en mysig glöggfest, ett fräscht och fullmatat julbord, bästa bröden, godaste godiset och ljuvliga julkakor. Allt för att firandet ska bli en succé.

Gå till shoppen

Julens Söta 2017
Välkommen in i vår söta värld! Vad ska det bakas till jul? Julens söta är receptboken som har samlat allt sött och gott som vi vill ha till alla julens fikastunder – från advent till mellandagarnas mysiga stunder! Julgodis och julbak Julens söta är en riktigt härlig julbok på 100 sidor innehållande recept för alla söta läckerheter som ska finnas vid julens godisbord. Imponera med hembakade daimbiskvier, saffransdoftande drömmar eller en ljuvlig butterkaka. Du får även recept på de sprödaste småkakorna, det godaste julgodiset, allt gott till glöggfesten och mycket, mycket mer! Alla julens söta recept gör det enkelt att fresta släkt och vänner under hela den härliga advents- och juletiden!

Gå till shoppen

(0)
(2)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar