Annons


Annons

Så gör du egen chiasylt med bär – både nyttigt och gott!

Sylt är gott till mycket – men ofta en sockerbov. Det här receptet på sylt med chiafrön är däremot både enkelt att göra, gott och nyttigt!

Chiafrön innehåller massor av nyttigheter som omega-3, protein, magnesium, zink och kalium. Dessutom innehåller chiafrön kolhydrater som utgörs av vattenlösliga fibrer vilka jämnar ut blodsockret och förbättrar tarmfunktionen.

Annons

Vill du ha ett nyttigare alternativ till sylt är chiasylt helt rätt! Till skillnad från generell köpsylt innehåller det här receptet inget tillsatt socker eller konstgjorda ämnen. Dessutom är det enkelt att göra och tar inte alls lång tid!

pannkakor-chiasylt

Foto: Shutterstock

Recept på hemmagjord chiasylt

Bas

3,5 msk chiafrön
1,5 dl vatten

Smaksättning

1,5 dl hallon
0,5 krm äkta vaniljpulver
1 tsk citronsaft
1 tsk agavesirap

Om hallon inte är din favorit kan du med fördel välja andra smaker som till exempel blåbär, hjortron, mango, jordgubbar och björnbär. Testa dig fram med rivet limeskal, kakaopulver eller kardemumma till. 

Gör så här:

1. Blanda chiafrön och vatten i en skål eller i ett glas så att alla frön blir blöta. Låt stå i kylskåpet i 10 minuter.
2. Chiablandningen börjar nu svälla och bilda en geléliknande form. Ta fram en skål och häll i chiablandningen där i tillsammans med smaksättningen.
3. Mixa till en slät massa. Häll sylten i en glasburk med lock och förvara i kylen. Sylten håller i ungefär en vecka om den står kallt.

(43)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar