Annons


Annons

Så bor Norges första supermodell

I det gamla huset i skogen hittar Anette Stai tillbaka till lugnet. 
Här har hon inrett med jordfärger i harmoni med naturen. 
Det är en skön kontrast till livet som supermodell på 1980-talet liksom dagens jobb som modedesigner i Oslo.

Anette Stai var Norges första supermodell.

Trivs på landet. Köket är lantligt inrett med fynd från en antikhandel, utom
stolarna som Anette och Jan hade sedan tidigare. Köksskåpen kommer från Ikea. Anettes kläder är från den egna kollektionen.

Norska Anette Stai har en framgångsrik karriär som fotomodell bakom sig. 1980 utsågs hon till ”Face of the 80s”.

Det stora 1800-talshuset ligger idylliskt vid en sjö.
– Här kan vi bada, ro, paddla, fiska och åka skoter, säger Anette Stai och Jan Arnesen.
Huset ligger fridfullt mitt i skogen, ett perfekt läge om man vill återhämta sig efter en hektisk arbetsvecka. Att det saknades en del bekvämligheter som el och indraget vatten avskräckte dem inte. Det problemet löstes med ett elaggregat i uthuset och solcellspaneler på taket. Sommartid hämtar de vatten från den egna brunnen medan bensinstationen förser dem med vad de behöver under vintern.

Annons
Röd timmerstuga på Hadeland i Norge,

Här bor vi
Namn: Anette Stai och Jan Arnesen.
Bor: I ett gammalt timmerhus, 
djupt i Hadelands skogar norr om Oslo.
Gör: Designar egna klädkollektionen Anette Stai Collection. Anette har en framgångsrik modellkarriär bakom sig och brukar kallas Norges första super
modell. Följ henne på Instagram @anette_stai.

– När vi flyttade hit var det tät skog ner mot vattnet, men förra sommaren jobbade vi intensivt med att röja och avverka för att få utsikt. För oss är det ren terapi att jobba fysiskt, även om det är tungt.
Hela familjen älskar att vara i stugan och de vuxna barnen åker gärna hit på egen hand. Alla årstider har sin charm och stället utnyttjas året runt.

Vardagsrum med soffor och plexiglasbord. Orientmatta på golvet.

Rymlig. I vardagsrummet står en begagnad sammetssoffa med plats för hela familjen. Plexiglasbordet är en cool kontrast till allt det traditionella.

Läs också: Så bodde Greta Garbo

Läs också: Så inreder Leila Lindholm

Anette och Jan känner till lite grann om stugans historia och vet att den hört till ett skogsbruk. På 1940-talet bodde en änka här med sina barn. Barnen fick gå en lång väg till fots genom skogen för att komma till skolan. Det var en påver tid och änkan drygade ut kassan genom att hyra ut övervåningen till skogsarbetare.
Huset är på 160 kvadratmeter och inrett med möbler från familjens förra sommarstuga.
– Vi har valt naturtoner, tunga gardiner, kelimmattor och allmogeföremål, berättar Anette.

I den igenmurade eldstaden hänger kopparkittlar.

Plats för ljus. Den gigantiska öppna spisen är inte i bruk och rymmer i stället lyktor och stilleben. Kaminen intill värmer desto mer.

På vedspisen ligger tre stora silverskedar

Gammal skatt. Vardagsrummet har flera sittplatser, bland annat två charmiga gamla rottingfåtöljer. Silvret ligger framme till lyst.

I det rymliga vardagsrummet finns en stor öppen spis och i köket finns det plats för ett rejält slagbord.
Sitt första sommarhus i området köpte de på 1990-talet, men efter tio år sålde de till några vänner. Ett beslut som förde med sig en saknad – efter den vackra naturen, stillheten och skidturerna på vintern.
– Till slut började vi titta efter annonser på hus i området och när vi hittade detta var det rena lyckan. När vi sätter oss i bilen på väg hit känner jag hur pulsen går ner, avslutar Anette. ✦

Sovrum med väggar av träpanel.

Hemvävt. Sovrummet är bäddat för avkoppling. Vackra mattor matchas med gardin i paisleymönster, allt i skön färgharmoni.

 

 

(7)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar