Annons


Annons

Rusning till Mandelmanns gård: ”Börjar bli fullt i augusti”

Efter tv-succén ”Mandelmanns gård” är det ekologiska lantbruket på Österlen en riktigt het turistmagnet. Och inför den nya säsongen av programmet har paret blivit bättre på att ta betalt för sin medverkan i TV4. "Vi ska ju inte gå back på det här", säger Marie Mandelmann.

Livet på Mandelmanns gård i TV 4 har blivit en tittarsuccé. Och det är många som vill få en inblick i det ekologiska lantbruket i Rörum på Österlen med egna ögon. Med tanke på det publika genombrottet och den förväntade anstormningen valde Mandelmanns i år att införa ett bokningssystem.

Annons

– Vi har fullt i juli och det börjar bli fullt i augusti, säger Marie Mandelmann.

– Men vi har tagit in mindre folk är de som var inne förra året och de som kommer hit är så nöjda med att det inte är packat med folk.

Extra många besök hos Mandelmanns

Mandelmanns gård har redan sedan tidigare varit ett populärt turistmål men eftersom Gustaf och Marie är ”kända från TV” så ger det lite extra krydda till besöket.

Det blir, enkelt uttryckt, en hel del selfies.

– Vi blir fotograferade hela tiden.

Även om spontanbesöken är slopade finns det viss anpassning till läget. De bokade besöken är slut vid 15 och om det är någon långväga gäst som står utanför utanför då så kan de beredas plats. Mandelmanns är inte knussliga på det sättet.

Läs också: Så förbereder sig Mandelmanns för sommarens besökare

Förutom att ta selfies med TV-kändisarna får gästerna ta del av vad som odlas och lever på gården. De kan även köpa bröd bakat av Marie och andra produkter som görs på gården.

Sommaren är gårdens stora inkomstkälla.

– Det vi får in på sommaren ska vi ju leva på hela året, säger Marie Mandelmann.

Bättre betalt för ”Mandelmanns gård”

Historiskt sett brukar de resurserna räcka till mars, april.

Även om kändisskapet från TV-serien ger selfiesugna besökare har medverkan i TV ännu inte genererat några större inkomster. Enligt Marie Mandelmann gick gården till och med lite minus på sin medverkan under första säsongen.

Inför årets säsong har de dock förhandlat upp lönen.

– Vi sa att annars går det liksom inte.

Inspelningarna av den andra säsongen av Mandelmanns gård ligger nere för tillfället men kommer att återupptas i augusti.

Av: Henrik Högström/Hemmets.se

Läs också: 6 smarta trädgårdsknep från Mandelmanns gård

(297)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar