Annons


Annons

Redaktionens mysigaste tips inför 2016

Med en god bok, en bra film och något gott att äta smyger Drömhem & Trädgårds redaktion igång det nya året. Här får du våra bästa mystips. Gårdagskvällens nyårslöften tar vi itu med en annan dag.

Redaktionen_ny

Ebba Svanholm, chefredaktör

Bästa boktips: Ingenting hände två gånger, av Barbro Lindgren. Läs hennes vuxenböcker! Tänkvärda och stillsamt humoristiska med stort allvar. På bästa Barbro-vis.

Bästa feel-good-film: Sound of Music såklart!

Annons

Fredagsmys: Ett nytt år ska startas med en ny stickning. Vackert, enfärgat garn och enkelt mönster så att jag kan se på film samtidigt. Äter gärna knäck, om det mot förmodan finns någon kvar. Annars får det duga med Fazer-choklad och svart te.

Nyårslöfte: Dansa mer, dreja fint och så ska visst vinden rensas. Jag har 364 och ½ dag på mig.

Lina Tenow, redaktionschef

Bästa boktips: Jag älskar Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik och önskar NÄSTAN att jag inte läst alla böckerna, för tänk att ha läsupplevelsen kvar! Idén är så bra och gestaltningen genial. Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris är titlarna.

Bästa feel-good-film: Little Miss Sunshine är en av få filmer som jag eventuellt kan se hur många gånger som helst. Bridesmaids är en annan favorit. Hysteriskt rolig!

Fredagsmys: Måste nog säga som Ebba – stickning framför tv-n är aldrig fel. Eller jo, kanske, om jag tänker på hur många varv jag får repa upp efteråt.

Nyårslöfte: Att avsluta ofärdiga projekt. Som att sy klart morgonrocken jag började på 2012, måla om byrån som jag skaffade färg till förra året och ta itu med stickningen som legat till sig x antal säsonger.

Kerstin Holmberg, trädgårdsredaktör

Bästa boktips: Domaren, av Ian McEwan. Fantastisk innehållsrik och välskriven roman med en kvinnlig överrättsdomare i familjerätt som huvudperson. Den oavbrutet spännande boken handlar mycket om rätten att vara ambivalent i förhållande till tvärsäkra fundamentalister och massor av annat som är viktigt. Läs långsamt och njut.

Bästa feel-good-film: Amelie från Monmartre. Blir alltid på bra humör av att se den. Perfekt för soffhäng på nyårsdagen.

Fredagsmys: Så här års är det helt klart att läsa frökataloger och drömma medan jag dricker te och äter kardemummabullar. Nu drar odlingssäsongen igång lite långsamt och jag sår ett och annat frö under växtlampan.

Nyårslöfte: Börja dagen med ett litet yogapass. Mår så himla bra när jag gör det men lägger alltid av efter ett tag. Så blir det inte i år!

Helena Nilsson, AD

Bästa boktips: Den som inte har läst En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie har något fantastiskt att se fram emot.

Bästa feel-good-film: Stekta gröna tomater tröttnar jag aldrig på! Eller varför inte en eller annan säsong av tv-serien Modern Family som jag upptäckte nu i höstas.

Fredagsmys: Jag gillar pussel med många bitar! Gärna med schweiziska alpmotiv :-D. Hela familjen pusslar tillsammans, käkar knäck och trängs runt soffbordet. Det händer bara när vi är långlediga.

Nyårslöfte: Oj, jag är inte bra på nyårslöften. Ett år lovade jag att städa skostället. Det skedde först till påsk. Nu vet jag! Att krama mina barn ännu mer. Det kommer jag garanterat att hålla.

Lena Sjöberg, layout

Bästa boktips: Måste bli en handarbetsbok. Älskar att kolla efter gamla handarbetsböcker på loppis. Bland de svartvita bilderna gömmer sig fantastiska och roliga hantverk. Vad sägs om en stickad baddräkt i yllegarn à la 1940-tal?

Bästa feel-good-film: Filmen Min granne Totoro av Hayao Miasaki köpte jag redan innan den fanns med svensk text. Älskar familjen, det fallfärdiga huset, miljöerna och den för oss annorlunda fantasivärlden.

Fredagsmys: Bästa fredagsmyset är att tränga ihop sig i soffan med hela familjen och kolla på film, gärna tecknat, och äta popcorn samtidigt som jag handarbetar på senaste projektet.

Nyårslöfte: Att inte starta nya projekt innan de gamla är färdiga. Jag älskar att testa nya saker så det finns en hel del att göra färdigt först.

Ann Ljunghorn, layout

Bästa boktips: Någon av mina härliga konstböcker som jag samlat på mig under åren om till exempel Vera Nilsson, Sigrid Hjertén eller Mamma Andersson. Tre svenska konstnärinnor vars målningar tål att ses om och om igen. Dessutom är det kul att läsa om dem!

Bästa feel-good-film: Mamma Mia, för man blir glad av den.

Fredagsmys: Kanske handarbeta och lyssna på ett trevligt radioprogram. (P1)

Nyårslöfte: Ta hand om mig själv och mina nära.

Rose-Marie Söderlund, digital redaktör

Bästa boktips: Boken The Secret och uppföljaren The Power av Rhonda Byrne. Genom att tänka positivt och känna tacksamhet kan alla dina drömmar slå in.

Bästa feel-good-film: Jag har många favoriter, men återkommer ofta till Big Fish av Tim Burton. Huvudrollsinnehavaren försöker lära känna sin döende far genom att lägga ihop de olika bitarna i de otroliga berättelser som fadern berättat om sig själv.

Fredagsmys: Mjukisbyxor framför TV:n med tända ljus och ett glas rött. Tittar gärna på någon lättsam familjeunderhållning eller film.

Nyårslöfte: Tapetsera en fondvägg i sovrummet och plantera om blommorna.

Pernilla Månsson Colt, krönikör

Bästa boktips: Ibland är det mysigt att bli riktigt skitskraj också. Låt den rätte komma in är just en sån bok. Kan med fördel läsas igen och igen. Man blir lika skraj varje gång.

Bästa feel-good-film: Singing in the rain. Finns ingen som slår den. Jo, kanske Amelie från Montmartre.

Fredagsmys: Med åttaåring framför teven. Han väljer film, helst nåt med superhjältar. Jag snusar i håret på honom. Vi är bägge nöjda.

Nyårslöfte: Bli snällare. Främst mot mig själv.

Charlotta Flinkenberg, bloggare

Bästa boktips: Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane. Jag läser nästan bara denna typ av genre skrivna av Marian Keyes, så när hon i egen hög person rekommenderade denna blev jag nyfiken och glatt överraskad.

Bästa feelgoodfilm: Benjamin Buttons otroliga liv. Brad Pitt åldras baklänges i denna vackert berättade historia. Magnifika skådisinsatser av Cate Blanchett m fl. Alternativt Love Actually för 25:e gången.

Fredagsmys: Först pyssel med barnen (som jag får städa upp). Sen middag framför TV:n med maken. Osminkad och klädd i mjukisbyxor av plysch, men med råvaror på tallriken värdiga en Nobel-fest (nu är vi inne på King Crab).

Nyårslöfte: Lansera en podd i februari. Lämna in min roman till förlaget innan påsk. Bada i ett salt hav med mina barn.

pernilla-mansson-charlotta-flinkenberg

(60)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar