Annons


Annons

Recept på mjuka äppelkakor i långpanna

Baka mjuka kakor i långpanna – det är ett enkelt sätt att lyckas utan att tumma på den goda smaken. Här får du ett enkelt recept på mjuka äppelkakor med en ljuvlig garnering med hasselnötter.

Baka mjuka äppelkakor i långpanna – recept

Receptet är hämtat från boken Nygräddat och gott i långpanna – beställ den här!

Mjuk äppelkaka i långpanna: Ingredienser

3 ägg
2 dl rörsocker
4 dl grovrivet äpple
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
¾ tsk nystött kardemumma
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnöter
1 dl neutral matolja

Annons

Garnering
1 burk kesella vanilj, 250 g
½ dl grovhackade hasselnötter

Baka mjuka kakor i långpanna – gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22×32 cm, eller klä den med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och rörsocker vitt och pösigt. Tillsätt grovrivet äpple och sikta ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt därefter hasselnötsmjöl och finhackade hasselnötter. Häll sist ner matoljan och rör varsamt smeten slät.

3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

4. Bred vaniljkesellan över den kalla kakan, strö över nötterna och skär upp i bitar.

Baka i långpanna: 51 läckra recept i bokform

Matmagasinets Maud Onnermark är redaktör för boken som gör det möjligt för dig att lyckas med baket varje gång. Njut, låt dig inspireras, plocka fram långpannan och börja baka!

 

(20)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar