Annons


Annons

Recept: Hemmagjord isglass med smak av ingefära och citron

Soliga sommardagar svalkar vi oss gärna med hemmagjord, läskande isglass. Det här receptet innehåller både ingefära och citron – en riktig toppenkombo!

Vad är väl godare än hemmagjord glass? Den här isglassen har en friskhet, en viss krydda och en god sötma som tillsammans blir en riktig hit i solen.

Tips! Vill du göra en drink av receptet sparar du helt enkelt lite av sirapen och adderar vodka, sodavatten och is efter tycke och smak.

Läs också: Hemmagjord glass på två ingredienser (recept)

Annons

Saftig och smakrik isglass perfekt till semestertider. Foto och recept: Eat knit and diy

Recept: Isglass med ingefära och citron

Du behöver:

3 dl ingefära (cirka 3 stora bitar)
0,5 liter socker
0,5 liter citronjuice (cirka 12 citroner)
1,8 liter vatten

Gör så här:

1. Skala ingefäran och skär den i små bitar.
2. Häll ingefära, socker och 9 dl vatten i en kastrull.
3. Koka upp och låt det sedan sjuda i 45 minuter. Rör om då och då.
4. Ta av kastrullen från pannan och sila sirapen som bildats i en skål. Ställ skålen i kylen så den svalnar.
5. Pressa citronerna. Tips: lägg dem i mikron i 15-20 sekunder innan du pressar dem för att få ut ännu mer vätska.
6. När sirapen är kall blandar du 2,25 dl sirap med 9 dl vatten. Öka gärna mängden sirap om du vill ha det starkare. Tänk på att smaken blir svagare när glassen fryser.
7. Häll i glassformar och ställ i frysen. Låt de stå i frysen i någon timme innan du stoppar ner glasspinnar och ytterligare 5-6 timmar innan du äter dem.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.
Av: Thowe Wagner Larsson

Läs också: 5 goda recept på sommardrinken Frozen Sangria

(40)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar