Annons


Annons

Premiär för Mandelmanns gård i vår

Familjen Mandelmann har gjort det många bara drömmer om. De har flyttat från en lägenhet i storstaden till en självförsörjande gård på landet. I programmet Mandelmanns gård får vi följa deras vardag.

Gustav och Marie Mandelmann. Foto: Cecilia Möller/TV4

Gustav och Marie Mandelmann. Foto: Cecilia Möller/TV4

Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn Aaron, Tora, Disa och Joel. Efter flera år boendes på Södermalm i Stockholm tröttnade paret på stadslivet och driver sedan 1996 den kravmärkta gården Djupadal på Österlen.

Annons

På gården finns det alltid sysslor att göra. Det är allt från grindar och staket till fågelholkar och odlingsbänkar som ska byggas samtidigt som jordgubbar, äpplen, kål och kronärtskockor ska sås och skördas. Dessutom har familjen över hundra ytterligare familjemedlemmar i form av hundar, kor, höns, får, grisar och bin.

– Vi bygger och svetsar, odlar och lagar mat, gnabbas och vänslas, ja allt mellan himmel och ekologisk jord. Vi är ena stunden på en mjölkpall för att i nästa ta plats vid ett dukat festbord. Det är roligt som tusan att få visa upp det vi sysslar med här på gården och även vallhunden Saffran, nyblivna mjölkkon Snöflinga och Bruna hönan är med på noterna och har lyckats lära sig att titta in i kameran, säger Gustav och Marie Mandelmann.

I TV-serien Mandelmanns gård på TV4 får tittarna följa familjen från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst. Inspelningarna av programmet är i full gång och programmet har premiär under våren 2017.

Läs även: Ernst Kirchsteiger renoverar en herrgårdsflygel

Äntligen är Ernst Kirchsteiger tillbaka i rutan! Foto: Cecilia Möller/TV4

Äntligen är Ernst Kirchsteiger tillbaka i rutan! Foto: Cecilia Möller/TV4

(336)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar