Annons


Annons

Nu sjunker priserna på bostadsrätter

I samband med att det nya amorteringskravet infördes sjönk priserna på bostadsrätter i Stockholm med 2,7 procent. Det är den kraftigaste nedgången sedan 2008.

Nu sjunker bostadspriserna! Foto: Shutterstock

Nu sjunker bostadspriserna! Foto: Shutterstock

Det har länge talats om en bostadsbubbla – inte minst i Stockholm – men nu visar nya siffror att marknaden stannat av.

I maj föll priserna på bostadsrätter i huvudstaden med 2,7 procent, enligt siffror från Valueguard. Det är den kraftigaste nedgången sedan 2008 och tros bero på amorteringskravet som infördes 1 juni i år.

Annons

– Nu kan vi förvänta oss att marknaden går in i en lugnare period efter att amorteringskravet till slut införts och lugnare sommarmånader tar vid, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Läs även: Så påverkas du av nya amorteringskravet

Amorteringskravet innebär i korthet att nya bolån som överstiger 70 procent av bostadens värde ska amorteras med minst två procent årligen. Därefter ska lånen amorteras ner med minst en procent om året till 50 procent av bostadens värde.

– Trots det stora utbudet så har det inte funnits lika många köpare per objekt och när man pratar med mäklare säger de att det inte är samma sug i marknaden som vid samma tid förra året, säger Sandegren till TT.

Läs även: Då är det bäst att sälja sin bostad

Funderar du på att sälja din bostad? Foto: Shutterstock

Funderar du på att sälja din bostad? Foto: Shutterstock

(27)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar