Annons


Annons

Nu kan du hitta hundvakt online – så fungerar nya tjänsten

Behöver du hundvakt eller är du själv en hundälskare utan egen jycke? Oavsett vad utgör du målgruppen för den nya hundvaktartjänsten Dogley, som för samman just de här människorna.

Foto: IBL

Om hunden av olika anledningar inte kan följa med på resan är alternativet ofta ett pensionat eller dagis om man inte kan hitta hundvakt på ett annat sätt.

Men nu har den danska hundvaktartjänsten Dogley lanserats i Sverige som innebär att hunden kan få tillsyn i en trygg hemmiljö. Tanken är att hundägaren ska hitta en hundvakt i sitt närområde som kan ta hand om hunden i alltifrån ett par timmar till veckor.

Annons

– På ena sidan står hundägaren med ett praktiskt problem och oro för hur deras hund ska ha det när man av någon anledning inte kan passa den själv. På andra sidan finns massor av hundälskande människor som av en eller annan anledning inte har möjlighet att ha en egen hund och som gärna tjänar lite extra pengar. Genom att föra samman de två grupperna kan man hitta en lösning som är optimal för både ägare, passare och hund, säger Thomas Keller, VD på Dogley i ett pressmeddelande.

Läs mer: Så skyddar du ditt djur mot fästingar i sommar

Foto: Shutterstock

4000 registrerade på danska Dogley

Den onlinebaserade tjänsten innebär att hundägare och tillgängliga hundpassare kan knytas ihop och träffas på förhand innan det första passningstillfället.

Hundägaren står för maten och hundvakten får betalt för sitt arbete. I tjänsten ingår försäkring och ett speciellt nödnummer ifall någonting skulle hända.

Tjänsten lanserades 2016 i Danmark av två hundägarna av Thomas Keller och Frank Thorup som själva haft svårt att hitta bra semesterpassning. På danska Dogley finns 4000 registrerade hundägare och hundpassare. På den svenska plattformen, som lanserades i april i år, finns cirka 300 anslutna personer.

Sedan tidigare finns andra hundvaktartjänster som exempelvis Hittahundvakt och Dogbuddy.

Text: Ida Gustafsson

Läs mer: Pratar du med ditt husdjur? Det är ett tecken på intelligens!

(18)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar