Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill

Att koka kräftor är en konst. Ett viktigt tips är att välja krondill som har bildat fröställningar, då ger den mer smak. Här får du recept på kräftlag.

Kräftor.

Gör egen lag till dina kräftor.

Kräftor i gott spad

till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt

Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl
1 ½ dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill

Garnering
4–5 dillkronor

ANNONS I vår shop: Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4.Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Från: Matmagasinet

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan

(20)
(0)



SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD

Laddar