Annons


Annons

Lär dig renovera utan att förlora husets själ

Om du gillar inredning och renovering får du inte missa det nya programmet "Det sitter i väggarna" på SVT1 där vi får titta in i sex olika bostäder och möta personerna som lever där.

Erika Åberg och Christopher O'Regan i "Det sitter i väggarna".

Erika Åberg och Christopher O’Regan i ”Det sitter i väggarna”.

Vi har aldrig renoverat så mycket som vi gör nu, men vad händer med huset och dess historia i den processen? Det vill författaren och historikern Christopher O’Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg ta reda på i programmet ”Det sitter i väggarna”.

Annons

I varje avsnitt får vi följa en nyinflyttad familj eller ett par som vill lära känna sitt nya hem. Genom gedigen research och att träffa folk som bott i huset växer bilden fram kring vilket slags hem det har varit tidigare. Medan Christopher gräver i arkiven visar Erika tittarna hur man kan renovera i gammal stil för att bevara husets själ.

”Det sitter i väggarna” sänds i sex avsnitt med start måndag den 9 november kl 20:00 i SVT 1. Programmet visas även på SVT Play.

Bara en timme senare har programmet ”Pluras paradis” premiär på TV3. Där får vi se Plura Jonsson renovera ett gammalt torp.

Läs även:
Ernst Kirchsteigers TV-orangeri till salu

Erika Åberg. Foto: Janne Danielsson/SVT.

Erika Åberg. Foto: Janne Danielsson/SVT.

(134)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar