Annons


Annons

Lägg in dina omogna tomater

Har tomaterna på balkongen inte hunnit mogna? Gör som TV-profilen Doreen Månsson, lägg in dina gröna tomater. Varsågod, här är recept ur hennes nya bok Doreens trädgård och kök. Text Elinor Hägg Foto Maria Rosenlöf

Inlagda gröna tomater.

Inlagda gröna tomater.

Ända sedan Doreen Månsson var liten har hon fascinerats av att odla det man äter.

Ända sedan Doreen Månsson var liten har hon fascinerats av att odla det man äter.

Inlagda gröna tomater
(Torshi hafteh-bijar)
1 stor burk
ca 1 kg gröna tomater
2 urkärnade chilifrukter
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
2 tsk dillfrön
1 tsk korianderfrön eller torkad dragon
1 tsk svartpepparkorn
Lag
3 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
1 ½ msk salt

Annons

1. Halvera tomaterna. Lägg dem i en bunke.
2. Hacka chilin. Blanda ner chilin, myntan och persiljan i bunken med tomaterna.

Rör ner dillfröna, korianderfröna och svartpepparkornen.
3. Häll upp i absolut ren glasburk med tättslutande lock.
4. Koka upp vinäger, vatten och salt och slå lagen över tomatblandningen.
Förslut direkt. Låt stå i kylen i 3 veckor. Lång hållbarhet.

(107)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar