Annons


Annons

Julig crème brûlée med smak av kanel

I Drömhem & Trädgård nr 13 på sidan 110 finns ett recept på kanelbrûlée. En bokstav råkade falla bort i receptet så att det blev mjöl i stället för mjölk. Här får du det riktiga receptet på den goda efterrätten.

Crème brûlée med smak av kanel. Foto Anders Norsell

Crème brûlée med smak av kanel. Foto Anders Norsell

Kanelbrûlée
Avsluta julmiddagen med en crème brûlée smak av kanel som går att förbereda dagen före. Servera med apelsinfiléer och granatäppelkärnor. Spara gärna äggvitan till äggröra eller maränger.

Annons

8 portioner
4 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 kanelstång
12 äggulor
ca 2 dl strösocker

Till servering
4 msk farinsocker
4 msk strösocker
Apelsinfiléer och granatäppelkärnor.

1. Sätt ugnen på 180°. Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en kastrull. Låt svalna något.
2. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Vispa samman lätt. Häll över gräddblandningen, utan kanelstången, och fortsätt vispa tills allt har blandat sig.
3. Smöra åtta små formar. Häll blandningen i formarna. Placera formarna i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
4. Grädda brûléernai nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills smeten har stelnat. Ta ut formarna och låt dem kallna. Hit kan man förbereda dagen före servering.
5. Karamellisera brûléerna genom att strö farinsocker och strösocker på ytan och bränn av i ugnen i 225° i ca 10 minuter tills brûléerna fått fin färg eller använd en brännare. Servera direkt.

Av Bitte E:son Forsberg

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar