Annons


Annons

Julens verkliga stjärna!

Ta väl hand om din stjärna därhemma. Hon är vacker med känslig och behöver kärlek för att fortsätta stråla. Och hon har kommit en lång väg från Sydamerika för att lysa upp vår tillvaro i mörka december.

Annons

I Mexiko har hon det vackra namnet Flores de la Noche Buena – den heliga nattens blommor. För att blomma om kräver hon nämligen 14 timmars absolut natt och ljusa dagar i sex, sju veckor. Enligt aztekisk mytologi fick hon sin röda färg när en gudinna dog av brustet hjärta och blodet droppade ner på julstjärnans blad.
Det viktigaste rådet när du köper julstjärna är att välja närodlat. De som vuxit här i Sverige är mer robusta och har inte genomlidit lika långa transporter som importerade växter.

Här får du ytterligare några råd som får denna exotiska skönhet att trivas hemma hos dig:

• Klä henne väl. Linda in henne i silkespapper och gärna tidningspapper innan hon ska ut och åka. Alla temperaturer under +15 plusgrader kan få henne att sloka och tappa bladen.
• Ställ henne ljust. Då belönar hon dig med att hålla färgen på högbladen bättre.
• Skona henne från kalldusch. Jorden hållas lätt fuktig med ljummet vatten. Låt den torka upp men inte torka ut mellan vattningarna.
• Skydda henne från drag. Var framför allt försiktigt när det är dags att vädra, då måste hon flyttas från fönsterbrädan!

… om hon trivs hos dig, tar fart och börjar växa kan du gärna belöna henne med en svag dos näring då och då under vår, sommar och höst. Du får du en vacker liten buske med fräscha, gröna blad på fönsterbrädan. Men knappast några nya blommor …

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar