Annons


Annons

Emma bloggar om julen

Längtan efter julen är en ren lyckokänsla för Emma Nordlinder i Stockholm. För tre år sedan startade hon emmasjulblogg.se för att få utlopp för sin kärlek till högtiden.

När börjar julsuget sätta in?
– När sommaren är över och man kommer tillbaka till jobbet efter semestern. Då är jag tvungen att skriva av mig alla känslor på bloggen. Jag tycker att man alltid måste ha något att längta efter för att finna sitt driv.

Annons

När började du julblogga?
– För tre år sedan, för att jag kände att jag behövde få ur mig mina jultankar, tips och recept. Det var helt rätt att jag startade bloggen, den har blivit min stora hobby fyra månader om året.

Vad gör du för att komma i stämning?
– Jag försöker hitta de små sakerna som faktiskt gör att längtan blir det bästa med hela julen. Till exempel en provsmakning av glögg några veckor för tidigt, köpet av den första julklappen eller så kollar jag igenom någon av de bästa julkalendrarna på dvd.
För att kickstarta december går jag alltid på Sigtunas julmarknad med familjen, har förstaadventsfika och så klär jag granen, eftersom jag vill njuta av den hela december. Jul för mig är egentligen inte själva julafton, utan tiden innan.

Blir det alltid så bra som du tänkt dig?
– Julen har aldrig gjort mig besviken. Som sagt är julen en lång period för mig och de små, viktiga sakerna som jag älskar finns alltid där. Julen är en lyckokänsla och jag tror inte att den någonsin kommer att ändras eller försvinna.

Vad är det absolut bästa med den här tiden?
– Pirret när julsaker kommer ut i butikerna, när de första lussebullarna bakas, när läsarsiffrorna och kommentarerna börjar komma på bloggen samt när jag sitter med min familj framför TV-n på uppesittarkvällen och spelar Bingolotto. Det är sann lycka!

Vad gör du när du inte bloggar?
– Jag jobbar som väktare och har gjort det i 1,5 år. Jag ägnar även mycket tid åt att träna och hålla mig i form samt att baka, pyssla och hänga med nära och kära.

 

 

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar