Annons


Annons

Inred smart på liten balkong! 6 tips som maximerar ytan

Med några smarta knep går det att maximera balkongen för soliga dagar, plantering OCH varma sommarkvällar – även för dig som har en liten balkong. Vi vet hur!

Balkongen är den perfekta platsen för odling, en privat liten oas med frisk luft, men även mysig som en social matplats under årets varma månader. Med några enkla knep kan den lilla balkongen erbjuda båda delarna och lite till.

1. Flexibla möbler

Genom att ha möbler som går att fälla ihop och flytta undan snabbt får du en flexibel balkong både när det gäller möblering och utrymme för oväntade gäster.

Annons

tips för att inreda liten balkong

Foto: Cim Ek för Alvhemmäkleri

2. Förvaring och sittplats i ett

Tänk kvadratsmart och kombinera förvaring och sittyta i ett. En bänk med förvaring i eller en bänk med plats för lådor under ger mer fritt utrymme och en skuggig plats för dina växter under sommarens varmaste dagar.

tips för att inreda liten balkong

Foto: Anders Bergstedt för Entrance Mäkleri Styling: Anna Furbacken

3. Växter i flera nivåer

Placera krukor med växter och blommor på golvet, häng på räcket eller använd hyllor för att få flera nivåer. Växterna får mer solljus och plats att växa på och du utnyttjar balkongens alla ytor. Knepet fungerar även perfekt på en liten fransk balkong.

tips för att inreda liten balkong

Foto: Joakim Johansson för Fantastic Frank Styling: Linnea Salmén

Läs mer: Så lyckas du med vårplanteringen – expertens bästa tips

4. Maxa sittytan

Får du ofta besök av vänner, men känner att allt för många stolar inte är så snyggt på balkongen? Istället för att ha flera stolar och pallar som trängs kan du låta nästintill hela balkongen bli en stor dagbädd genom att lägga träpallar på varandra och klä dem med mjuka textilier och kuddar.

tips för att inreda liten balkong

Foto: Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri

5. Öppna upp

Genom att öppna upp dörrarna till balkongen skapar du en känsla av en större balkong som smälter ihop med rummet i lägenheten. Blanda växter som trivs både inomhus och utomhus för att maxa ytan.

tips för att inreda liten balkong

Foto: Fredrik J Karlsson för SE360/Alvhem

6. Tänk kvadratsmart

Utnyttja ytan på olika sätt för olika tillfällen. Med en hängmatta får du en avslappnande privat oas, men den går snabbt att städa undan och tar väldigt lite plats. Med ett hopfällbart bord och pallar för både inomhus- och utomhusbruk inreder du snabbt för en mysig middag.

tips för att inreda liten balkong

Foto: Henrik Nero Styling: Monica Karlstein och Andreas Bratt för Svenska mäklarhuset Mäklare: Andreas Bratt

Läs mer: 11 fina tips som höjer mysfaktorn på din balkong (rejält!)

Text: Nanna von Knorring

(146)
(2)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar