Annons


Annons

I stället för tavelvägg: 8 inspirerande sätt att framhäva dina tavlor

Tavelväggen har länge varit ett populärt sätt att inreda med tavlor, men det finns andra fina sätt att dekorera hemmet. Här är åtta lite mer ovanliga sätt att visa upp dina tavlor.

Det är detaljerna som gör ett hem och att inreda med tavlor kan verkligen skapa skillnad för ett helt rum.

Läs också: 7 stora inredningstrender hösten 2017

Men innan du hamrar upp den första spiken till en klassisk tavelvägg kan du låta dig inspireras av de här fina sätten att framhäva tavlorna på.

1. På köksbänken

Annons

Foto: Johan Spinnell Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Katarina Ljung

Att samla konst på köksbänken ser vi inte särskilt ofta, vilket är synd. För det är ju så snyggt. Placera tavlorna direkt på bänken så slipper du både borr, skruv och vattenpass.

2. På golvet

Foto: Alen Cordic Styling: By Bon Interior för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar / Foto: Henrik Nero Styling: Stylingbolaget för Notar/mäklare: Michel Kara

Vill du undvika att göra hål i väggen fungerar det fint att ställa stora tavlor på golvet. Ju högre höjd på ramen desto mäktigare resultat.

3. På öppna hyllplan

Foto: Anders Bergstedt Styling: Stil & Rum för Alvhem/mäklare: Sara Wibréus

Öppna hyllplan fungerar inte enbart som förvaring, utan är ett utmärkt ställe att ställa sina tavlor på display. Kombinera gärna lutande tavlorna i olika storlekar med vägghängd konst i olika nivåer för ett mer dynamiskt intryck.

4. I fönstret

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Angelica Rydström för Bo Sthlm/Cecilia Heikkilä

Små ramar eller konstverk är ett enkelt sätt att förgylla fönsterbrädan. Kombinera med dina finaste inredningsaccessoarer, tjusig belysning och gröna växter i snygga krukor.

5. På skrivbordet

Foto: Johan Spinnell Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Katarina Ljung

Skapa en inspirerande arbetshörna med konst som stimulerar sinnet. Inred med flera tavlor och låt dem överlappa varandra en aning, det skapar ett charmigt och nonchalant uttryck.

6. På skåpet

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

Oavsett om det är lågt, högt, öppet eller stängt så är en tavla placerad ovanpå skåpet ett fint tillskott i inredningen. Det här knepet fungerar självklart lika bra på en byrå eller bänk.

7. På öppna spisen

Foto: Johan Spinnell Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Katarina Ljung

Låt inte ytan ovanför den öppna spisen förbli outnyttjad. Finast är att kombinera stående tavlor och färska snittblommor med enstaka prydnadsföremål och stämningsfull belysning.

8. I bokhyllan

Foto: Ikea

Frigör plats i den klassiska bokhyllan – antingen genom att flytta böckerna eller arrangera om och ta bort ett hyllplan – och ställ höga tavlor i luckorna. Det här är ett smart och snyggt sätt att lätta upp bokhyllan på, utan vidare stor ansträngning.

Läs också: Inred med vilsamma färger – 9 bilder att inspireras av

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar