Annons


Annons

Nu satsas det på ekologiska tyger och sängkläder

I vår kommer Himla med sängkläder och handdukar i ekologisk bomull. Detta är bara början. Tanken är att allt fler produkter ska bli eko. Av Kerstin Holmberg

Miniintervju-

Naturliga skönheter. Det ekologiska sänglinnet från Himla heter Hope och finns enfärgat, randigt och blommigt i några olika färgställningar.

Miniintervju-Annica-H

Annica Högström. Aktuell: VD för Himla som kommer med ekologiska handdukar och sänglinne till våren. Serien med sänglinne heter Hope och finns i tre färgställningar.

Varför satsar ni på ett ekologiskt bäddsortiment?
– Det är dags och känns helt rätt. Vi har alltid jobbar med kvalitet för att våra saker ska hålla länge. Nu vill vi gå vidare och producera ekologiskt. Vi tar det steg för steg. Vi har haft några ekologiska varor förut men nu blir det mycket mer.

Säljer ekologiskt bra?
– Inte jättebra än så länge. Inte som ekologisk mat. Jag är säker på att intresset kommer växa.

Annons

Det här är viktigt. Bomullsodling är  slitsamt för miljön på flera sätt. Till exempel kräver produktionen mycket vatten. Då är det bra att plocka bort giftiga bekämpningsmedel från hanteringen. Vi gör vad vi kan.

Ni väljer att jobba mycket med lin. Varför?
– Det är ett vackert mateial och odlingen är mer miljövänlig än den av bomull. Vi har fantastiskt kunniga samarbetspartners i de baltiska länderna. Där är de duktiga både på att odla lin och på att tillverka linnetextilier. Det finns ytterligare en stor fördel med att jobba med baltiska producenter och det är att transporterna är korta därifrån och hit. Det är bra för miljön.

Hur har miljömedvetande utvecklats under Himlas 25 år?
– Från början var det passion för olika färger och häftiga kvaliteter som fick styra verksamheten. Så ville vi växa som företag. Men det känns inte så viktigt att växa snabbt längre. Nu är passionen miljövänlig produktion och socialt ansvarstagande. Som att skapa jobb där det behövs. Vi vill driva ett företag som är samhällsnyttigt på flera sätt. 

(30)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar