Annons


Annons

Helena Mattsson börjar blogga på Drömhem!

Helena Mattsson har en underbar trädgård utanför Eskilstuna. Om den berättar hon ofta och gärna på sin blogg. Nu kan du titta på hennes fina bilder och läsa om hennes trädgårdsäventyr här hos Drömhem. Av Kerstin Holmberg

Helena Mattsson har börjat blogga på Drömhem!

Helena Mattsson har börjat blogga på Drömhem!

Helena Mattsson

Bor: I ett rött hus åtta km utanför Eskilstuna.
Familj: Sambon Johan Jalmberger och boxervalpen Dirren
Aktuell: Bloggar för Drömhem & Trädgård under vinjetten Helenas hem & trädgård.
Bakgrund: Hängiven trädgårdsodlare. Aktiv i två trädgårdsföreningar. Jobbar på konditori i Eskilstuna.

Annons

När Helena och hennes sambo Jonas Jalmberger flyttade till huset utanför Eskilstuna för snart tjugofem år sedan var Helena inte alls intresserad av trädgårdar och växter.

– Då gällde hundar hundar och hästar, säger hon. Men när vi var klara med renoveringen av huset började jag fixa med trädgården.

Helena planterade torpväxter till att börja med. När hon var liten var hon ofta med sin mormor på hennes skogstorp. Där fanns en fin torpträdgård och minnet av den inspirerade Helena till att plantera gammaldags blommor i rabatterna. Men efter ett tag började hon föreställa sig olika rum i trädgården och hur hon skulle kunna förverkliga dem.

– Så då satte jag igång. För mig är det helheten och stämningar som är viktiga, säger hon.

Trädgården hos Helena är 1200 kvm stor. En stor del är anlagd men hon vill gärna ha naturliga inslag som vilda växter, fåglar och paddor i dammen.

– Mitt motto är vilt men tuktat, säger hon.

Med tiden har hon utvecklat en samlarvurm för vissa växter. Det är något många trädgårdsodlare drabbas av. Mångfald är fascinerande.

– Jag samlar kamelior, aurikler och doftpelargoner, säger hon. Det är fantastiskt med alla olika sorter, former och färger. Men det finns så mycket annat fint också. På våren älskar jag när sipporna kommer. Jag har massor av vitsippor i olika färger. Vita, blå, gula och rosa.

Helenas trädgård är innehållsrik, förutom alla blommor och trädgårdsrum har hon ett växthus, damm, rosenträdgård, naturlig lund och en ängskulle.

– Här finns också en hemlig stig som bara är för barn, berättar hon.

Hon tillbringar all sin lediga tid i trädgården, inte bara för att jobba. Hon tycker det är viktigt att sitta ner och njuta av allt det vackra.

– Men det är svårt att låta bli nya projekt. I år har vi en ny boxervalp att ta hand om. Det är mycket jobb. Så vi hade tänkt att vi inte skulle starta nåt nytt. Men nu verkar det bli något ändå.

Boxervalpen som är med Helena nu heter Dirren. Du kommer att se honom ofta på bloggen. Dirren är Helenas tredje boxer. Hans föregångare hette Sigge. Helena har bloggat om sin trädgård i fem år. Hon tycker om att både skriva och fotografera.

– Det är fantastiskt att dela med sig av det som händer i trädgården. När något härligt slagit ut, något är extra roligt eller ett projekt har lyckats, vill jag visa upp det. Och jag älskar när folk kommenterar.  Det ska bli spännande att möta Drömhem & Trädgårds läsare på bloggen. Varmt välkomna!

Till Helenas blogg >>

(145)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar