Annons


Annons

Här görs bilvraket om till en rabatt med sommarblommor

Rostigt bilvrak i trädgården? Ja, det kanske inte är en helt tokig idé ändå. I kvällens avsnitt av "Trädgårdstider" använder inredaren Malin Persson en gammal Volkswagen-bubbla som praktfull blomsterrabatt.

I en vacker skogsglänta, precis utanför trädgården där SVT-programmet ”Trädgårdstider” spelas in, står ett stort schabrak under en presenning och väntar. När Malin Persson tar med Pernilla Månsson Colt till platsen, har programledaren först svårt att begripa vad som finns därunder.

Annons

– Är det en trädgårdsgrupp? Det här är en jättefin liten plats där man skulle kunna sitta och titta på vårt trädgårdsland, säger hon i programmet.

Malin Persson avslöjar vad som finns under presenningen för Pernilla Månsson Colt. Bild: SVT

Men Malin Persson har något betydligt mer okonventionellt i tankarna. Under presenningen gömmer sig nämligen en gammal Volkswagen bubbla. Karossen är rostig och sliten, den bubbelgumsrosa färgen är så gott som bortskavd och det har börjat växa mossa på taket.

– En designklassiker i vår trädgård! Kolla, vad fin den där.

Läs också: 8 fantastiska pelargoner

Kombination av ”tantblommor” och bilvrak

Pernilla Månsson Colt delar till en början inte riktigt sin kollegas entusiasm, men går med på att testa Malin Perssons idé – att plantera färgglada blommor i bagageutrymmet som finns längst fram på bilen.

– Man öppnar huven och så bara kräks det ut ett hav av de här fina blommorna. Och man kan till och med sitta i den. Pernilla, det här kommer att bli grymt!

Malin Persson och Pernilla Månsson Colt planterar blommor i bilens bagageutrymme. Bild: SVT

De två programledarna börjar plantera mängder av sommarblommor i olika rosa nyanser i bilens bagageutrymme.

– Det här är inte Flitiga Lisa, utan Lyckliga Lotta, en släkting. Den är superbussig, jättelättskött och passar perfekt i både kruka och urna på terassen, säger Pernilla Månsson Colt medan Malin Persson hyllar kombinationen av ”tantblommor” och rostig gammal bil.

Lyckliga Lotta är en släkting till Flitiga Lisa. Bild: SVT

”Du måste använda din fantasi, kvinna”

När hela bagageutrymmet är fullt av blommor, fortsätter programledarduon att plantera blommor ner längs marken, allt för att skapa ett maffigt blickfång för betraktaren.

Pernilla Månsson Colt och Malin Persson i det gamla bilvraket som förvandlats till praktfull blomsterrabatt. Bild: SVT

Men inne på bilens säten vill Malin Persson inte ha några blommor, eftersom man ska kunna sitta där inne och ”mysa”, något som Pernilla Månsson Colt har svårt att förstå.

– Malin Persson, varför vill man sitta där inne och mysa?

– Äventyr, Pernilla, äventyr! Herregud, du måste använda din fantasi, kvinna!

Tareq Taylor bygger en kallrök

Förutom blombilen, bygger Malin Persson också snygga och enkla stolstolar i veckans avsnitt av ”Trädgårdstider”. John Taylor sår vallmo och tipsar om buxbom och Tareq Taylor bygger en kallrök och bjuder på lyxig korv med bröd. Dessutom sjösätter Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt sitt tomatexperiment.

”Trädgårdstider” sänds tisdagar klockan 20.00 i SVT1.

Läs mer: Var med och utse Årets Trädgård 2017!

(88)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar