Annons


Annons

Här är tv:n som ser ut precis som en tavla

Vem har inte önskat att tv:n kunde smälta in i inredningen lite bättre? Nu är det möjligt! När du kollat klart på tv:n förvandlas den helt enkelt till en vacker tavla.

Samsungs nya tv-satsning The Frame kan lätt passera för en tavla – och till skillnad från en traditionell tv, där skärmen blir svart när den stängs av – förvandlas skärmen på The Frame till digital konst.

Annons

I tv:n finns över 100 konstverk i flera olika kategorier och det är också möjligt att välja mellan olika ramar och ställ. Vill man ladda ner fler konstverk kan man ansluta sig till en prenumerationstjänst.

Läs mer: 5 filmer och tv-serier med fantastisk inredning

Tv:n har tagits fram i samarbete med den schweiziske designern Yves Béhar –som ville hitta ett sätt för tv:n att smälta in i och komplettera hemmets inredning.

– En tv finns i alla hem men det är sällan en del av inredningen vi vill lyfta fram, snarare gömma undan. Och när man pratar med vänner är det innehållet i tv:n man pratar om, inte designen på skärmen. Med The Frame vill vi omdefiniera den traditionella bilden av vad en tv är och kombinera den med underhållningsupplevelser i form av konst som annars upplevs på exklusiva gallerier, säger Wonki Kim, vd på Samsung i Korea.

Just nu visas The Frame upp på konstgalleriet Kaviar Factory i Lofoten. Utställningen heter “Painting or not” och pågår under sommaren med start den 31 maj.

Text: Alva Fierro/Femina

Läs också: Så döljer du sladdarna till din tv

(100)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar