Annons


Annons

Här är Marie Mandelmanns huskur mot förkylning

I veckans avsnitt av Mandelmanns gård kokade Marie ihop förkylningsdrycken ”kuckelimuckmedicin”, en dunderkur gjord på timjan och echinacea!

Österlen har antagit höstskrud och på Mandelmanns gård har vinterförberedelserna börjat. I veckans avsnitt av Mandelmanns gård passade Marie på att göra sin välbeprövade huskur mot förkylning.

– Sedan barnen var små har vi alltid gjort lite kuckelimuckmedicin så här på höstkanten. Så fort man börjar känna minsta antydan till förkylning åker kuckelimuckmedicinen fram och så får alla ta en tesked, säger Marie Mandelmann i programmet.

Annons

Bild: TV4
Bild: TV4

Marie Mandelmann säger också att barnen knappt säger ett ord om förkylningssymptom längre, eftersom de vet att det innebär en dos kuckelimuckmedicin. När Gustav Mandelmann senare i programmet blir erbjuden medicinen känner han sig inte lika sjuk längre.

– Örter är fantastiskt spännande. Man känner sig nästan som en häxa när man står här och blandar sina små brygder. Tur man inte lever på 1600-talet. Då hade man kanske blivit bränd på bål, säger Marie Mandelmann i TV4-programmet.

Bild: TV4
Bild: TV4

Solhatt för immunförsvaret

I ”medicinen” finns timjan, som hjälper både mot slem och halsont, men också den verksamma ingrediensen solhatten (echinacea). Marie Mandelmann säger att solhatten är bra för immunförsvaret, men uppmanar också den som är känslig att ta det lite varsamt.

Solhatt. Bild: TV4

Solhatt. Bild: TV4

Innan allt är klart häller hon på sprit för hållbarhetens skull – och för att kuren ska gå riktigt snabbt ut i blodet.

– Men det är ju så med huskurer att de tar man ju till i första hand. Sedan om man är sjuk på riktigt får man ju gå till doktorn för då behöver man ju specialisthjälp, påpekar Marie Mandelmann i programmet.

”Mandelmanns gård” sänds klockan 21 på torsdagar i TV4.

Text: Helena Sjögren/Allers.se
Foto: TV4

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar