Annons


Annons

Till salu: Tingshus med extra allt!

Vackra bostäder finns det gott om, men då och då dyker det upp verkligt spektakulära objekt på marknaden. Det här anrika tingshuset till exempel.

Unikt, storslaget och med enorm potential är ord som kan beskriva det här tingshuset från 1903, som just nu ligger ute till försäljning. 

Foto: Blokk fastighetspartner/mäklare: Martin Agenstam

Krylbo tingshus i Avesta kommun i Dalarna, knappt två timmar utanför Stockholm, är en riktig dröm för den som gillar arkitektur, unik charm, rymd och har lust att renovera lite.

Läs också: Detaljer vi gillar 2018 – enligt Hemnet

För tillfället finns tre sovrum med helkaklade och nybyggda badrum, men byggnaden är på hela 676 kvadratmeter och köparen har möjlighet att utforma huset efter tycke och smak.

Den putsade utsidan bjuder på ett mäktigt intryck och taket består av tinnar och torn.

Byggnaden har varsamt renoverats för att bibehålla flera originaldetaljer, så som brädgolv, bjälkar, stuckatur och takrosetter.

Men det mäktigaste av allt måste ändå vara den maffiga tingssalen med enorm takhöjd och ett riktigt häftigt ljusinsläpp genom magnifikt välvda fönster.

Tingshuset är ritat av arkitekt Folke Zettervall, som bland annat var chefsarkitekt på Statens Järnvägar. Han har ritat flera stationshus, men även bostadshus på Strandvägen i Stockholm.

Annons

År 1993 blev Krylbo tingshus byggnadsminnesmärkt av Länsstyrelsen.

Priset ligger på 3 500 000 kronor, men till huset hör också den gamla vaktmästarbostaden om två rum och kök samt en trädgårdstomt med gräs och fuktträd på 2 826 kvadratmeter.

Tomten angränsar till vackra Dalälven och det finns dessutom möjlighet att anlägga egen brygga.

Mer information och fler bilder hittar du här!

Läs också: Hemnets mest klickade 2017

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

(72)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar