Annons


Annons

Så gör du underbart god saft av syrener – recept

Det är lätt att göra saft av syrener. Resultatet blir blommigt och gott. Nu är det dags. Fyll en liten korg med doftande blommor och förvandla dem till en uppfriskande dryck.

Kerstin Holmbergs syrensaft. Foto: Ebba Svanholm

Kerstin Holmbergs syrensaft. Foto: Ebba Svanholm

Drömhems trädgårdsexpert Kerstin Holmberg har tidigare delat med sig av sitt recept på saft av syrenblommor. Receptet blev så populärt att vi publicerar det igen!

Läs mer: Så gör du läskande saft av rabarber – enkelt recept

– Jag gör fläderblomssaft varje år. Ofta ett par eller tre gånger. Syrensaften görs på exakt samma sätt så det var väldigt lätt att göra den. Och när jag smakade på saften blev jag glatt överraskad över hur god den är. Tror inte att jag gjort syrensaft för sista gången, berättar Kerstin.

Recept: Syrensaft

3 liter

Annons

40–45 blomklasar
2 liter vatten
2 kg socker
2 citroner
1 lime
50 gr citronsyra

1. Lägg blomklasarna på ett tyg så kryper eventuella insekter ut ur dem. Skölj klasarna om du vill. Rensa sedan bort alla blad och stjälkar. De kan göra att saften blir besk. Lägg blommorna i en stor skål.

2. Tvätta citroner och lime. Riv skalen och blanda rivet med blommorna. Pressa saften ur frukterna och häll också ned den bland blommorna. Blanda i citronsyran.

3. Koka upp vatten och socker. Häll det heta vattnet över blomsterblandningen och rör om.

4. Låt detta stå och dra under lock i 3–4 dagar på en sval plats. Rör om då och då.

5. Sila sedan saften och häll upp den i rena flaskor. Förvara dem i kylskåp. Hållbarheten på saften är inte jättelång så det kan vara bra att frysa in en del av den.

Läs även: Recept på syrensocker och syrenkakor

Gör underbart gott syrensocker! Foto: Shutterstock

Gör underbart gott syrensocker! Foto: Shutterstock

(1.4k)
(181)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar