Annons


Annons

Omgjord skola ute till försäljning

Det är inte ofta som gamla skolor ligger ute till försäljning, men med en rejäl renovering och bevarade originaldetaljer förstår vi varför den här bostaden är en dröm för många.

I södra Åby utanför Trelleborg ligger det här sällsynta boendet; en gammal skola från 1930 som gjorts om till ett familjehus.

skola 13

skola 12

På ovanplan låg tidigare en gymnastiksal om cirka 100 kvadratmeter vars detaljer fortfarande finns bevarade. Idag är det ett allrum med ljusinsläpp från tre väderstreck och med 4,5 meter i takhöjd.

Annons

skola 11

I ett av de fem sovrum som finns i bostaden har man valt att kombinera vit puts med gråa väggar, tidstypiskt och trendigt. Den speciella fönsterinramningen skänker rummet ett tacksamt ljus från sidan.

skola 3

skola 2

Vidare från sovrummet går vi in i det helkaklade badrummet med vacker Carraramarmor som golvplattor. Här finns även stort utrymme för den familj som inte räds att vara fler på samma yta under morgontimmen. Vackert omgjorda detaljer, stilrent schackgolv i duschutrymme och klassiska blandare är helt rätt.

skola 1

skola 4

skola 5

Köket har en öppen planlösning där stora sällskap ryms utan problem. Här är det enkelt att sätta sin egen prägel på inredningen.

skola 7

skola 8

Det välbevarade skolköket med vackert röd- och vitrutigt klinkergolv ligger på källarplan med separat skafferi. Här står även en av två gjutjärnskaminer.

skola 10

Var: Södra Åby byaväg 171-0, Trelleborg
Antal kvm och rum: 380/190 kvm, 10 rum
Tomtarea: 3054 kvm
Utgångspris: 5 500 000 kr
Mäklare och mäklarfirma: Daniel Östman, Fastighetsbyrån
Fotograf: Markus Linderoth
Styling: Homelab

LÄS OCKSÅ

(65)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar