Annons


Annons

Formgivarens rosa drömhus är till salu

Drömmer du om en egen Villa Villekulla? Nu är det här rosa huset med tinnar och torn till salu. Och insidan är fantastisk!

På gränsen mellan Sundbyberg och Bromma, cirka 10 kilometer utanför city, ligger formgivaren Lisa Bengtssons fantastiska hus, som verkligen är unikt i sitt slag.

Läs också: Rosa minihuset en dröm på Hemnet

Lisa Bengtsson, bakom Studio Lisa Bengtsson, är känd för sin snygga och uttrycksfulla mönsterkollektion med allt från tapeter, tyger, porslin och posters och nu säljer hon sitt underbara hem.

Annons

Foto: Rickard Forsberg/Perfect Shot för HusmanHagberg/mäklare: Christoffer Asplund

– Huset är helt fantastiskt, nästan så att bilderna inte gör det rättvist. Det är bättre i verkligen, säger Christoffer Asplund, ansvarig mäklare på HusmanHagberg.

Villan för tankarna till Villa Villekulla och är sekelskifte från 1909, med ståtligt tornrum, mäktigt burspråk och dekorativ ljusrosa fasad – omgiven av en arkitektritad trädgård av Zetas Handelsträdgård i tidstypiskt utförande.

Det är dock inte bara utsidan som skapar wow-känsla. Även insidan med sin vackra stuckatur, ljusa grund, stora fönsterpartier och skurgolv är något utöver det vanliga.

Den välbevarade sekelskiftescharmen i kombination med stilmässig, personlig och trendig inredning sätter pricken över i:et.

I det ljusa vardagsrummet ser vi bland annat trendiga tavelväggar och en blå sammetssoffa som tillsammans med det designriktiga glasbordet och den mönstrade tapeten Golden Lily av William Morris blir en riktig hit. Den pampiga och fortfarande fungerande kakelugnen ramar in rummet.

De tre sovrummen på andra våningen samt den övre hallen är alla tapetserade med några av Lisa Bengtssons populära verk.

Från den övre hallen nås det mysiga och åttakantiga torntummet med fönster. Den charmiga trappan som leder dit har väggarna smyckade med tavlor.

Mer information om bostaden och fler bilder hittar du här.

Läs också: Drömgård med stall och egen lanthandel

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

(316)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar