Annons


Annons

Fixa vackra buketter inne och ute

Nu är nätterna kalla och det dags att satsa på härliga blommor inomhus. Ute kan du fortfarande sätta vårblommande lökar och nu är det perfekt att plantera vitlöken som ska skördas i juli.

Foto Blomsterfrämjandet

Foto: Blomsterfrämjandet

Pynta med pumpor
Gör ett fint höstarrangemang med pumpor, gröna blad och gula blommor. Blanda fina dekorationspumpor, plättar i luften och gul höstglöd i en skål eller kruka. Så skapar du höstglädje på bordet eller fönsterbrädan.

Annons

 

Klong vas

Skydda i ett klot
Vasen Orb har en glaskupa som lyfter fram växter på ett fint sätt. Vasen som är 20 cm i diameter kostar 1 200 kr och den med 40 cm i diameter 2 000 kr, från Klong.

 

tulpanbukettPlantera en bukett
Den färgstämda blandningen av ljusrosa tulpaner och mörkare hyacinter är en nyhet för i år från Nelson Garden. En förpackning innehåller 18 lökar. Plantera nu och skörda ljuvliga buketter till våren.

 

Krukborstar

Renare krukor
Rustik borste som är perfekt att skura terrakottakrukorna med när de ska tas in för vintern,
159 kr, Wexthuset.

 

PrenumereraBlommor ända fram till dörren
Prenumerera på underbara blommor till buketter. Du kan få dem levererade varje eller varannan helg. Urvalet följer säsongen och är olika varje vecka. Det är nystartade företaget Flowery som fixar detta. Till att börja med körs blommor ut i Stockholmstrakten. Men under senhösten planerar företaget att bli mer rikstäckande. En bukett kostar 249 kr. Läs mer på www.flowery.se.

 

Foto: Blomsterfrämjandet

Foto: Nelson Garden

Odla egen vitlök
Att odla vitlök är enkelt. Köp utsäde i en trädgårdsbutik. De lökar som du köper i mataffären kan vara smittade av virus eller behandlade för att inte gro. Plantera på hösten i näringsrik jord. Sätt lökarna 5 cm djupt med 10 cm mellanrum. Skörda lökarna i juli–augusti, när blasten gulnar. Vänta inte för länge med att skörda då faller lökarna isär och blir svåra att hitta i jorden. I år kommer Nelson Garden med tre goda sorter: Dukat oljerik med het smak, Unikat som ger lila klyftor och köldtåliga Thermidrome.

 

LÄS OCKSÅ

(55)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar