Annons


Annons

Ernst Kirchsteiger stoppar inspelningen – för lyckorus

Ernst Kirchsteiger vet att hans positiva inställning kan vara provocerande. För SvenskDam berättar han att han ibland avbryter inspelningen – för ett lyckorus. "Lyckan kommer som en fjäril och bara landar en stund", säger han.

Ernst Kirchsteiger har sin självklara plats i tv-tablån. Många förknippar nog också den reslige värmlänningen med bara fötter och en stor portion glädje.

Ernst Kirchsteiger. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

För SvenskDam berättar Ernst Kirchsteiger att hans positivism inte sällan ses som provocerande.

Annons

– Jag tror att det finns människor som tror att det här inte är jag på riktigt. Men det kan jag säga att det är. Och det är klart att om någon är på en jobbig plats i livet och då ser mig, som ändå tycker att livet är en häftig konstruktion som jag är beredd att göra vad som helst för att det ska bli ännu bättre, då kan det bli lite provocerande, säger han.

”Stopp, nu har jag ett lyckorus”

Ernst Kirchsteiger ser också till att verkligen ta vara på de riktigt ljusa stunderna. Han beskriver det som att hjärtat liksom lyfts upp, men att känslan sällan stannar längre än 30 sekunder åt gången. Han ser det som ett tecken på att han är trygg och glad, och tror också att det är viktigt att våga stanna upp i känslan.

– Det har hänt under inspelningar flera gånger. Och det har varit så markant att jag bara sagt: ”Stopp, nu har jag ett lyckorus och måste bara få vara i det här en stund”. Så jag mår nog bättre än vad jag fattar. Lyckan kommer som en fjäril som bara landar en stund, säger han till SvenskDam.

Ernst Kirchsteiger vid inspelningen av ”Sommar med Ernst” på Kohlswa Herrgård. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Den senaste tiden har rusen varit så pass frekventa att hans team tar det med ro – även om de inte kan hålla sig från en och annan gliring.

– ”Ok, Ernst ska bara vara lycklig en stund så fortsätter vi sen igen”, skrattar Ernst.

Artikeln publicerades först på Året Runt.
Text: Helena Sjögren

Läs också: Ernst Kirchsteigers tips för att hålla kärleken vid liv

(490)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar